Gedó György: „Szégyen, ha kvóta nélkül maradunk!”

Gedó György: „Szégyen, ha kvóta nélkül maradunk!”

München papírsúlyú bajnoka lett az ökölvívó szövetség új szakfelügyelője. Gedó György, a müncheni olimpia papírsúlyú bajnoka újra komoly feladatot lát el a magyar ökölvívásban.

Úgy tűnik, a MÖSZ vezetői mindent megtesznek azért, hogy a 2016-os riói olimpia ökölvívó tornáját ne rendezzék meg magyar bunyós nélkül. A válogatott a szövetségi kapitány, Kovács László vezetésével pénteken Kubába megy edzőtáborozni, ugyanakkor a szakvezetésben is jelentős erősítésre került sor.

Hírdetés

A szövetség új szakfelügyelőjének nevezték ki ugyanis az olimpiai és kétszeres Európa-bajnok Gedó Györgyöt, aki az első és az utolsó magyar bajnoki aranyérme közti időben (1968-1980) csak a papírsúlyban szerepelt, és nyert nyolc magyar bajnoki címet is. A frissen kinevezett egykori világklasszis a szövetség által kiadott sajtóközleményben elmondta, igencsak nehéz feladatra kérte fel őt a MÖSZ, de természetesen nem hátrál ki a teendők elől.

– Csakis közösen állhatunk a kihívás elé, és csak minden edzőt bevonva lehetünk sikeresek. Lassan hatvan éve élek a sportágban, ennek ellenére, mint az legutóbb a Vasasban is bebizonyosodott, képes vagyok megtalálni a kontaktot a fiatalokkal is, edzőkkel és versenyzőkkel. Szerencsére nem vesztek ki a tehetségek a magyar bokszból, de kínkeserves munka felfedezni, majd megtartani őket a sportágnak. Ez az edzők felelőssége és kötelessége. Ebben nagyon sok segítséget szeretnék adni, és szerencsére úgy érzem, hogy igénylik is a véleményemet és munkámat. Van mit tennünk, mert az utóbbi évtizedben sajnos leeresztettünk. Az ország összes szakosztályát végig látogatom, találkozom a vezetőikkel, hogy megismerhessem a törekvéseiket, az ambícióikat. Ugyanakkor kapkodnunk nem lehet, mert nagyon kevés az időnk az olimpiai kvalifikációs tornákig. Már pedig a sportág jövőbeni megítélése szempontjából alapvető fontosságú, hogy ne törjön meg a több mint kilenc évtizede elő hagyomány, miszerint nincs olimpia magyar öklöző nélkül. Egyszerűen szégyen, ha kvóta nélkül maradunk – jelentette ki a 66 éves Gedó.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »