Gazdát cserél a zöldségpiac (Tanácsülés Kézdivásárhelyen)

Gazdát cserél a zöldségpiac (Tanácsülés  Kézdivásárhelyen)

Tegnap ülésezett Kézdivásárhely tanácsa, a testület 26 határozattervezetet fogadott el. Egyebek mellett arról is döntöttek, hogy a helyi közszolgálat ügykezelésébe kerül át a zöldségpiac.

A tanácstagok az ülés elején az ülésvezető Domokos-Fejér Melinda kérésére egy perc néma csenddel adóztak a nemrég elhunyt kollégájuk, dr. Szabó István emléke előtt, majd rátértek a napirendi pontok megvitatására, elsőként az elhunyt kollégájuk mandátumát érvénytelenítették. Ezt követően módosították a költségvetést, mivel az Apor Péter Szaklíceum 200 ezer lej értékben akar felszereléseket vásárolni.

Hírdetés

A tanács döntést hozott arról is, hogy az eddig a Gosp-Com Kft. ügykezelésében lévő zöldségpiac, illetve négy tömbház tulajdonost váltson. Bokor Tibor polgármester kifejtette: a hulladékgazdálkodással foglalkozó cégnek lejárt a négy évre szóló engedélye, és ahhoz, hogy a meghosszabbításáért folyamodjon, az a feltétel, hogy az említett javak nem lehetnek az ügykezelése alatt. Így a polgármester szerint a helyi közszolgálattal foglalkozó kereskedelmi társasághoz kerül át a zöldségpiac, négy szociális tömbház pedig a tanácséba. Ez a szervezeti felépítést is érinti, a városvezető szerint a lehető leg­gyorsabban versenyvizsgát kell kiírniuk, hogy az érintett személyek munkahelyét át tudják venni a Gosp-Comtól. „Nagy szerencsénk van, hogy a kormánynál nem tudtak megegyezni az alkalmazási stopról, ami elvileg már május elsejétől érvénybe lépett volna. Ez azt jelentette volna, hogy senkit sem tudunk alkalmazni, így viszont maradt két hetünk erre. Ugyanabban a személyzetszámban gondolkodunk, mint amennyi a Gosp-Comnál volt, három személy munkahelyéről van szó” – magyarázta. Bár közvetlen nem kapcsolódott a témához, de kifejtette: úgy tűnik, hogy a kormányban abban sincs egyetértés, hogy a fizetéseket a 2022-es szinten kell tartani. „Mivel megemelkedett a minimálbér, így mi sem fértünk volna bele a tavalyi fizetésplafonba, csak úgy, ha az önkormányzat alkalmazottainak 17 százalékától megválunk. Úgy tűnik, ezt a kényszerlépést nem kell megtennünk” – magyarázta Bokor Tibor.

A testület szavazott a helyi roncsautóprogramban való részvételről is, illetve jóváhagyták a Nagy Mózes Elméleti Líceum társulását több civil szervezettel és egy magánerdészettel. Ez utóbbi azt teszi lehetővé, hogy az oktatási intézmény gyakorlati tevékenységekkel tudja színesíteni a tananyagot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »