Gazdag programmal közeleg a Székelyföldi Lovas Ünnnep

Gazdag programmal közeleg a Székelyföldi Lovas Ünnnep

Százhuszonhat programponttal készülnek várhatóan több ezer nézőnek emlékezetes élményt kínálni a Székelyföldi Lovas Ünnep szervezői. Augusztus 22. és 25. között ismét színvonalas eseményeket követhet majd a közönség a gyergyószentmiklósi Krigel lovaspályán.

A szervező Krigel SK, illetve a társzervező intézmények vezetői hétfőn sajtótájékoztatót tartottak a közelgő Székelyföldi Lovas Ünneppel (SZLÜ) kapcsolatosan. A négynapos eseménysor részletes programja megtalálható a rendezvény Facebook-oldalán. Ezúttal is tartalmazza azokat a népszerű műsorszámokat, amelyek az évek során közkedveltségnek örvendtek.

Ugyanakkor, mint mindig, most is talál újat, eddig még nem látott érdekességeket a közönség – hívta fel a figyelmet Bajkó Tibor főszervező, aki rámutatott arra, hogy több mint 160 támogató járul hozzá a rendezvény megszervezéséhez, és köztük kiemelt szerepe van Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárságának, illetve ennek vezetőjének, Potápi Árpádnak, aki egyben a SZLÜ védnöke is. A rendezvény lovas konferenciával rajtol, ahol neves szakemberek adnak át ismereteket a hallgatóságnak akár a lovas turizmus, akár a lovak jóléte és hasonló témakörökben – közölte Szabó Szabolcs állatorvos.

A péntek lovas gyermeknap lesz, amely elsősorban a Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság döntője köré csoportosul, de ezzel párhuzamosan sokféle szórakozási lehetőség vár a kicsikre. Tavaly több mint 800 gyerek kapcsolódott be, idén még többre számítanak – adott hangot optimizmusának Madaras Gyöngyvér. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke egyfajta mustrának nevezte az eseményt, ahol egyszerre vonul fel mindenki, aki él és mozog a lovas tevékenységek keretében. „Fontos találkozóhely, amely ugyanakkor arra is alkalmat ad, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a lovas tevékenységekre” – mondta.

Hírdetés

Hasonlóan vélekedett Cilip Árpád, a Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége igazgatója is, aki rámutatott, Gyergyószentmiklóson a Székelyföldi Lovas Ünnep keretében találkoznak mindazok, akik Erdélyben a lovas élet bármely szegmensében részt vesznek. Örvendetes, hogy Hargita megyében egyre több fiatal lovazik, és a SZLÜ kedvet adhat arra is, hogy akár hobbi, amatőr vagy akár profi szinten mások is bekapcsolódjanak ebbe. Csergő Tibor, Gyergyószentmiklós polgármestere szerint a Székelyföldi Lovas Ünnep az évek alatt összenőtt a várossal, a település egyik brandjévé vált. Kiemelte, régen a székely rendtartó falvak életéhez hozzátartozott a lovas katonáskodás, és ezt a hagyományt viszi tovább jelenlegi formában az esemény, A Székelyföldi Lovas Ünnep egy olyan mustra, mint amilyet régen Agyagfalvára hívtak össze – mondta.

A Gyergyói VSK vezetője, Kercsó Zoltán a vasárnap lezárult olimpiával hozta párhuzamba az eseményt. Ahogy világszinten nagyon sokan követték a párizsi történéseket, úgy a kisvárosban, egy kis megyében az akár 10 ezer embert is megmozgató Székelyföldi Lovas Ünnepet nevezhetjük a mi kis olimpiánknak is – fogalmazott.

Forrás: szekelyhon.ro

Borítókép: Gergely Imre

The post Gazdag programmal közeleg a Székelyföldi Lovas Ünnnep appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »