Gázbiznisz a méhészetben

Gázbiznisz a méhészetben

Nemcsak lopták, hanem árusították is a gázt a Klenáncz Méhészetben – erősítették meg a Magyar Nemzet értesüléseit rendőrségi forrásaink.

A hazai mézbotrányokból már jól ismert méhészet névadójáról múlt csütörtökön írtuk meg, hogy gázlopással gyanúsítja őt a rendőrség. A friss információk szerint pedig úgy tűnik, a méhészeti telepen nagyban játszottak, és nemcsak saját használatra, hanem értékesítés céljából is megcsapolták a vezetékeket. Tegnap megkerestük az ügyben Klenáncz Józsefet arról érdeklődve, mennyiért lehetett nála gázt venni, ám nem kívánt nyilatkozni lapunknak.

Mérőóra nélkül

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a nyomozók a gáz- és áramszolgáltató munkatársaival közösen lepték meg múlt szerdán Dömsödön a Klenáncz Méhészetet, majd K. József dömsödi lakóingatlanát és a vecsési telephelyet. A hatóság szerint mindhárom helyen felmerült a gázlopás alapos gyanúja. Kiderült, hogy a dömsödi telephelyen egy mérőóra nélkül kiépített vezetéket találtak, amelyből a gyanúsított a tulajdonában lévő és egyéb járműveket tankolta gázzal. A házban olyan kompresszor volt, amelyhez egy töltőcsövön található töltőfej csatlakozott. A kompresszorhoz szabálytalanul, a fővezetékről leágaztatott gázvezeték vezetett. A vecsési telephelyen 10 darab 200-200 literes gáztartályt, egy kompresszort, valamint egy töltőfejjel ellátott töltővezetéket találtak.

Hírdetés

A szakemberek megállapították, hogy a tartályokba a gázt a fő gázvezetékről szabálytalanul leágaztatott kerülővezetéken keresztül fejtették le. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, hogy további személyek a gázlopással összefüggésbe hozhatók-e. Az 52 éves K. József szabadlábon védekezhet.

Főszerep a mézbotrányban

Mint arról a Magyar Nemzet többször beszámolt, a Klenáncz-mézek azok közé a termékek közé tartoznak, amelyek a korábbi és a legutóbbi mézbotrányban is főszerepet játszottak. Legutóbb például laboratóriumi vizsgálatok során beigazolódott, hogy sok termék a silány, ipari méz kategóriájába tartozik. A méhészet Kínából származó, rossz minőségű, ipari módon előállított édesítőszert kevert magyar mézhez, az olcsó anyaggal pedig extraprofitra tehetett szert. A Klenáncz Méhészet mellett egyébként néhány más, mézeket előállító cég is ezt tette.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2015. 12. 22.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »