Gázai népirtás- Nemzetek és a világ vezető személyiségei fordulnak szembe Izraellel

Gázai népirtás- Nemzetek és a világ vezető személyiségei fordulnak szembe Izraellel

A “legerkölcsösebb hadsereg a világon”,”az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten” megtámad kórházakat, értelmi sérült otthonokat, ahol fogyatékkal élők laknak, idősek otthonait, lerombol mecsetek, lebontja fél Gázát, egész családokat töröl az élők sorából, ahol legfiatalabb eddig mindössze három napot élt, ha nem számítjuk bele azokat a gyermekeket, akiket édesanyjuk még várandósan a szíve alatt hordott és gránát, vagy golyó oltotta ki mindkettőjük életét.
A 29 éves Samar Al Hallaq gobelin készítő egy bombatámadásban  halt meg 4 és 6 éves kisfiával, maga mögött hagyva súlyosan sebesült férjét, aki még nem tudja, hogy a felesége és a fiatal családja meghalt…

Samar Al Hallaq

Ismét a háború van, az áldozatok gyermekek és a fiatalok.
Negyvenhárom százaléka Gáza lakosságának 0-14, és alig huszonegy százaléka 15-24 év közötti korosztály, vagyis hatvannégy százalék 0-24 év közötti.

Izrael örök áldozatként mutogatja magát és mások lelkiismeret furdalásával kereskedik, miközben gyilkolja szomszédait az antiszemitizmus égisze alatt, jog és törvények felett. Büntetlenül földeket sajátít ki, otthonokat pusztít el, ki akarja irtani  a történelem előtti, még a Krisztus eljövetele előtt időkben már ott élő  palesztin népet.
Az ENSZ gyengén bégetve, mint mindig, sopánkodik és sajnálkozásának ad hangot.

Ugyanakkor a magukat valamire tartó Nemzetek, közéleti személyiségek megkezdték a szankcióikat, az agresszor állam ellen.
Hát nézzük sorba:
Ecuador és Chile  felfüggesztette a szabadkereskedelmi megállapodásról szóló tárgyalásokat Izraellel.
Bolívia elnöke, Evo Morales és a venezuelai elnök, Nicolas Maduro kimondták, hogy a Gáza elleni támadás nem más, mint népirtás.
Maduro követelte, hogy az ENSZ foglalkozzon az emberi jogok folyamatos megsértésével, melynek a  palesztin lakosság az áldozata a Gázai övezetben.
Venezuela megszakította kapcsolatait Izraellel,  az utolsó mészárlás után, mely 2008 karácsonyakor zajlott, és “Öntött ólom” néven került az emberiség történelmének sötét lapjaira.

David Cameron brit miniszterelnök  követeli  a negyven kilométer hosszú, 1,7 millió ember által lakott gázai gettó elleni támadás leállítását.

Eközben tömeges tiltakozások zajlanak Dél-Afrikában, az Afrikai Nemzeti Kongresszus Parlamentje  azt szorgalmazza, hogy az izraeli nagykövet, azonnal hagyja el  Dél-Afrikát és menjen vissza Tel Avivba: Palesztina ellen  Izrael egy be nem jelentett háborút folytat, amelyben az agresszor, elpusztította a palesztin gazdaságot, megfosztotta az embereket a földjeiktől, egyoldalúan megváltoztatta a határokat, és egyoldalúan épített gettó falat a kirekesztés céljával, és amikor kitalálja, hogy provokálják, akkor szabadjára engedi a legmodernebb katonai technikáját a védtelen emberekre, mert szemükben a palesztinok nem emberi lények.
Ezt a könyörtelen megsemmisítő támadást, mely  palesztin területen folyik, meg kell állítani, Izrael ámokfutásának véget kell vetni.

Európában a norvég kormány ellenáll a liberális, cionista világ nyomásának, és kiutasítja az izraeli nagykövetet hazájából.
Anna Lund Bjørnsen vezető emberjogi politikus elmondta a norvég NRK adón: ” Norvégia nem tart fent diplomáciai kapcsolatot   egy olyan állammal, amely nem tiszteli az emberi életet, a nemzetközi szerződéseket, illetve az ENSZ egyezményeket.”

Hírdetés

Anniken Huitfeldt, a norvég Munkáspárt elnöke, aki a védelmi és a külügyi bizottság elnöke, a norvég parlamentben, széles körben tett közzé felhívását az izraeli termékek bojkottjára.

A szomszédos Svédországban felhívásokat tesznek közzé, hogy akik részt vesznek közös tudományos és kulturális projektekben,  azt bojkottálják, szüntessenek meg minden együttműködést a svéd és az izraeli intézmények között.
Ez vonatkozik  az EU által támogatott projektekre,  amelyekben Izrael részt vesz. Ez utóbbit levélben  is közölte a Royal Institute of Technology igazgatósága.

Írországban, Dublin Városi Tanácsa egyhangúlag felkérte az ír kormányt, hogy érvényesítse a fegyver-és kereskedelmi embargót Izraellel szemben, ugyanakkor több uniós kormány online közleményben  figyelmeztette  polgárait és a vállalkozókat a kereskedelmi és egyéb kapcsolatokat kockázatára.
Ezt tette a múlt héten, a katonai agresszió kezdetekor: Portugália, Ausztria, Málta, Írország, Finnország, Dánia, Luxemburg, Szlovénia, Görögország, Szlovákia, Belgium, Horvátország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország.

A Maldív-szigeteken a kormány semmissé tett három Izraellel kötött megállapodást, és ezzel megtiltják, hogy a zsidó államból áru érkezzen az 1200 szigetből álló államba.

A július 19-én, a Guardian közzétett egy levelet, melyet hat Nobel-díjas, Desmond Tutu érsek, Adolfo Perez Esquivel, Jody Williams, Mairead Maguire, Rigoberta Menchu ​​és Betty Williams és világ számos tudományos, szellemi, művészeti személyisége írt alá, felszólítva az  ENSZ-t és a kormányokat, hogy szabjanak ki katonai embargót Izraellel szemben.
A levél hangsúlyozza Izrael vétkességét, mert folyamatos népirtó akcióinak a következménye a világméretű  infláció és az áremelkedések.
Az USA 2009-2019 közötti költségvetésében, 30 milliárd dollár az előirányzat, mely az Izraelnek nyújtott katonai támogatás mértéke, míg az éves izraeli katonai export a világon elérte az egy milliárd dollárt.
Az utóbbi években, az európai országok több milliárd euró értékű fegyverrel támogatták Izraelt.
Az Európai Unió izraeli vonatkozású kutatási támogatásainak értéke több száz millió euró.

A  Nobel-békedíjas Obama aláírása nem volt a levélben.

A halálos áldozatok száma meghaladta a hétszázat és a súlyos sérüléseké kétszázegy felett van.
Dr. Mads Gilbert, aki a gázai fronton gyógyító orvos, elmondta, ez valóban mészárlás, és a sérülések is borzalmasak … Halott gyermekek, akiknek fél fejét letépte a gránát…

Izrael is most már komolyan aggódhatna, ha gondolkodna. Az agresszió megindulása után két órával az amerikai légitársaságok, a Delta, United és a US Airways törölt minden izraeli járatot, az amerikai Szövetségi Légiközlekedési Hatóság  megtiltotta az amerikai fuvarozóknak a Tel Aviv felé történő szállításokat.
Az Air Canada szintén törölte a járatokat. Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség  “erősen ajánlja”, hogy a légitársaságok elkerüljék Izraelt és környékét. Az Air France, az EasyJet, és a német nemzeti légitársaság, a Lufthansa, a holland KLM voltak az első európai légitársaságok, melyek már törölték a járatokat.

A pénzügyi következmények nagyságrendje Izraelnek még csak el sem képzelhetőek, miután két hete folyik a terror hadjárat a palesztinok ellen, a zsidó államnak szembe kell néznie egy óriási veszéllyel, (annak ellenére, hogy sok-sok lakos piknik csomagokkal a szabadban, autó mellől, vagy a tetejéről nézi  Gáza megsemmisítését) a pénztelenséggel.
A pénztelenséghez hozzájárul az is, hogy az elmúlt évben 3,5 millió turista látogatta meg Izraelt, a gazdaság fellendítésére több mint tizenkét milliárd dollárt fordítottak, ugyanakkor az ország déli részén a szállodák teljesen üresek … szinte minden zárva van.

Talán itt az ideje Obama elnök Nobel-békedíjának felülvizsgálatára.
Ezen a héten Dr. Mads Gilbert írt Gázából Obamának egy felindulástól nem mentes levelet:
“Mr. Obama, van Neked szíved? Hívlak benneteket, egy éjszakára – csak egy éjszakára – legyél velünk az Al Shifa’a Kórházban . Meggyőződésem, hogy akkor száz százalékosan megváltoztatod Amerika történelmét, és a politikai szemléleted.”

Végül: a NATO-tag Törökország a gázai áldozatokért  három napos gyászt hirdetett meg.

(English Pravda)

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »