Gaudi-Nagy Tamás értékelése az EP választásról: Csak a nemzeti ellenállás állíthatja meg a gyarmatosítást és mentheti meg a magyar földet!

Az idei EP választás legfontosabb tanulsága, hogy az Európai Unió és pártokrácia visszavonhatatlanul megbukott. A pártok világa és az európai emberek, köztük a magyarok világa menthetetlenül szétvált. Nem róluk szól a pártpolitika, bár mindenki őket emlegeti, rájuk hivatkozik. A fecsegő felszín alatt a mélyben azonban a háttérhatalmak forgatókönyvei szerint zajlik minden és egyre kevésbé van esélye a polgárnak arra, hogy belelásson az európai államok életét meghatározó döntéshozatali központok páholyaiba. Egyre többen döbbenek rá arra, hogy nemzetünket nem pártcégek, hanem a nemzeti ellenállás mentheti meg.

Az EU elkerülhetetlen bukására utal egyrészt az EU demokratikus deficitjét ismét igazoló európai részvételi arány alacsony szintje (Felvidéken 13 %, nálunk 29 %, EU átlag: 41 %) és ugyanakkor az európai hagyományos nemzeti közösségek szétzúzásán ügyködő pénzügyi háttérhatalmak érdeket szolgáló EU elleni erők erősödése, sőt Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Dániában ezen erők földcsuszamlás-szerű győzelme. Ez utóbbi előretörés mindenképpen bíztató és előremutató fejlemény, de túlértékelni sem szabad, mivel ezek a régi tagállamokban születtek, ahol nem az EU gyarmatosító jellegének megszüntetésében érdekeltek, hanem a nemzeti önrendelkezés érvényesítésében. Ez végül elvezethet az EU mostani föderatív modelljének bukásához.

Hírdetés

tovább


Forrás:gaudinagytamas.hu
Tovább a cikkre »