Gátlástalan uzsorást vettek őrizetbe a Somogy megyei rendőrök

Gátlástalan uzsorást vettek őrizetbe a Somogy megyei rendőrök

Gátlástalan uzsorást vettek őrizetbe a Somogy megyei rendőrök

Mások rászorult helyzetét kihasználva nyújtott kölcsönöket – aránytalan mértékű kamatot felszámítva – a 43 éves istvándi férfi, akit a nyomozók őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Hírdetés

A büntetőeljárás adatai alapján egy istvándi lakos több környékbeli ismerősének is – rászorult helyzetüket kihasználva – rövid futamidejű készpénzes kölcsönöket nyújtott. A pénzért olyan aránytalan mértékű kamatot kért, amelynek visszafizetése súlyos nélkülözésnek tehette ki a kölcsönért folyamodókat és hozzátartozóikat.

A kitartó felderítő munka eredményeként a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának rendőrei – a bevetési egység segítségével – 2021. február 8-án, reggel, otthonában elfogtak és előállítottak egy 43 éves férfit. Az egyenruhások az ingatlanban tartott házkutatás során nagy mennyiségű készpénzt és ékszereket foglaltak le.

A nyomozók a feltételezett elkövetőt többrendbeli, üzletszerűen elkövetett uzsora-bűncselekmény bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd – őrizetbe vétele mellett – 2021. február 9-én előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »