Gátlástalan módon provokál az ATV

Az ATV politikai tőkét akart kovácsolni a terrortámadás áldozataiból, és provokálta Vonát.

A provokáció azonban felsült. A magát liberálisnak nevező, a Nyugat „értékeit” feltétel nélkül elfogadó, azt az egekig felmagasztaló csatorna végtelenül cinikus hozzáállása, amely a szerencsétlen áldozatok halálából is politikai tőkét kíván kovácsolni, rendkívül pontos képet fest civilizációnk lesújtó, tragikus állapotáról.

Hírdetés

Arról, hogy miért ennyire gátlástalan, értéktelen, és ebből fakadóan miért ennyire sérülékeny a nyugati liberális kultúra, amely az ATV szerint a fényt hordozza magában, azt az alábbi rövid interjú remekül példázza.

„A 12 halálos áldozatot követelő párizsi iszlamista merénylet kapcsán az atv.hu megkereste Vona Gábort. Azt kérdeztük, változott-e a véleménye az iszlámról, melyről könyvében, a Barikádban, valamint a honlapján is úgy fogalmaz, hogy az „ma az emberiség tradicionális kultúrájának utolsó védőbástyája”.

E-mailben küldött válaszában Vona kijelentette: A tegnapi merényletet a Jobbik a többi párttal közösen a leghatározottabban elítélte. A terroristák gyilkosságait aljas, felháborító és megmagyarázhatatlan cselekménynek tekintjük. A vallás nevében elkövetett gyilkosságok valójában éppen a vallás elleni bűncselekménynek nevezhetőek, kövessék azt el akár az iszlám, akár bármilyen más vallás nevében. Azonban súlyos hiba lenne a terrorizmust összekeverni egy másfél milliárd ember által követett világvallással. Ne felejtsük el azt sem, hogy az összes iszlám ország és szervezet maga is elítélte a cselekményt, és elmondták, hogy az elkövetők nem nevezhetően igaz muszlimoknak, csak terroristának. A Jobbik minden vallási ellentétet, intoleranciát elítél, és kezdetektől fogva a vallások közötti egyetértés, megbékélés és párbeszéd oldalán állunk.

Azt is megkérdeztük, Vonától, hogy a franciaországi események kapcsán felmerülhet-e a Jobbiknál az iszlám államok felé is megkezdett keleti nyitás újra- vagy átértékelése, különös tekintettel azokra a rezsimekre, amelyekről a Nyugat úgy tartja, hogy támogatják az iszlám radikalizmust?

Vona Gábor erre azt írta: A Jobbik fontosnak tartja, hogy a keleti nyitás folytatódjon és kormányra kerülve azt a Fidesz kudarcai helyett valódi sikertörténetté kívánjuk tenni. Egy ilyen barbár cselekedet nem akadályozhatja meg azt, hogy Magyarország a keleti államokkal a kölcsönös gazdasági előnyök és egymás kultúrájának tisztelete alapján erősítse a kapcsolatait, legyenek akár azok iszlám vallású országok, akár keresztények, akár hinduk, akár buddhisták, akár bármilyen más vallásúak. Az ellen persze mindannyiunknak, pártoknak, civil szervezeteknek, de még a médiának, például az ATV-nek is a leghatározottabban fel kell lépnie, ha valamely állam szélsőségeseket fegyverez fel. Ezért kérem szerkesztőségüket, velem együtt közösen ítéljük el, hogy az Egyesült Államok fegyverekkel látta el korábban az al-Kaidát, valamint azokat a csoportokat, akik ma Irak és Szíria területén ISIS néven követnek el embertelen bűncselekményeket, akik ártatlan keresztény és muszlim gyerekeket, nőket és férfiakat kínoznak meg, gyilkolnak halomszám.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »