Garázdákat vettek őrizetbe: egy percen belül odaértek a rendőrök…

A ferencvárosi rendőrök újabb két feltételezett elkövetőt azonosítottak és hallgattak ki az október közepén Budapesten rendezett Európa Liga labdarúgó-mérkőzés előtt történt garázdaságok miatt, így a gyanúsítottak száma négyre nőtt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a police.hu oldalon.

Hírdetés

Emlékeztettek: a Groupama Arénában október 13-án játszott a Ferencváros és a Crvena Zvezda csapata.
   
A mérkőzés előtt egy benda tagjai 19 óra 24 perckor egy a stadionnál megálló taxiból külföldi szurkolókat próbáltak kirángatni.
   
A tettesek elmenekültek, amikor a rendőrök egy percen belül megérkeztek és közbeléptek.
   
Nem sokkal később az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésénél többen megütöttek és megrúgtak egy férfit; a bűnözők szintén elfutottak a másodpercek alatt odaérő rendőrök láttán – írták.
   
Korábban közölték azt is, hogy a IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt folytatott eljárásban korábban mindkét társaságból egy-egy elkövetőt azonosítottak és kihallgattak.
   
A gyanúsítottak köre most újabb két férfival bővült. A ferencvárosi rendőrök egy 29 éves és egy 27 éves férfit hallgattak ki csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt.
   
Az eléjük tárt bizonyítékok hatására mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett.
   
A többi verekedő után tovább folyik a nyomozás – áll a közleményben.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »