Gálfi Árpád újrázna Székelyudvarhely polgármestereként

Gálfi Árpád újrázna Székelyudvarhely polgármestereként

A részben általa alapított Székelyudvarhelyért Párt (SZP) színeiben indul újabb mandátumért Gálfi Árpád polgármester – jelentette be szerdán megtartott sajtótájékoztatóján. Az önkormányzati képviselőjelölt-lista bemutatását későbbre tartogatja.

Bálint Csongor Attila, az SZP ügyvezető elnöke és Marosi György ügyvéd, a párt szóvivője társaságában tette meg bejelentését Gálfi Árpád: a Székelyudvarhelyért Párt színeiben indul a helyhatósági választásokon. Bálint felszólalásában támogatásukról biztosította a polgármesterjelöltet. A találkozón bemutatták a 2021-ben bejegyeztetett párt logóját, amely székelykapukat ábrázol. A logónak üzenete van: a székelykapuk a székelyek szimbóluma, ez köt legjobban Székelyudvarhelyhez” – mondta Gálfi.

„Nem tévedünk, ha azt mondjuk, tiszta lappal indulunk” – jelentette ki Marosi. Az idei lesz az első alkalom, amikor a párt megmérettetik. Kihangsúlyozta, hogy helyi érdekeltségű pártról van szó, tehát sem parlamenti, sem államelnöki választásokon, sem megyei önkormányzatba nem fog indítani jelölteket, kizárólag a székelyudvarhelyi önkormányzatban. Még keresik a jelölteket Mint mondták, szerdától elkezdődik az 500-500 aláírás összegyűjtése a polgármester- és a tanácsosjelöltek számára, a lista benyújtási határideje április 30. A tanácsosjelöltekkel jelenleg zajlanak az egyeztetések, bemutatásukra a későbbiekben kerül sor. Gálfi reményei szerint lesznek jelöltjeik a Székelyudvarhelyen ismert Szabad Emberek Pártjából (POL) is, nekik viszont ebben az esetben csatlakozniuk kell a Székelyudvarhelyért Párthoz. A sajtótájékoztatón felmerült a kérdés, hogy amennyiben POL-os képviselők csatlakoznak az SZP-hez, elveszíthetik jelenlegi képviselői mandátumukat, amely szeptemberben érne véget. A párt képviselői kihangsúlyozták, ebben az ügyben jelenleg is tárgyalásokat folytatnak és keresik a törvényes megoldásokat.

Hírdetés

A párt rövidtávú terve, hogy jelölteket állítson határidőn belül a jogszabályok betartásával, hogy lefolytassunk egy tisztességes kampányt és megpróbáljuk elnyerni a választók bizalmát” – fogalmazott Marosi. Hosszútávú stratégiaként céljuk részt venni Székelyudvarhely életében és képviselni a városlakók érdekeit. Gálfi pártjáról elmondta, amellett, hogy a székelyudvarhelyiekért szeretnének munkálkodni az elkövetkező évtizedekben, megteremti az induláshoz szükséges feltételeket pártjával, amelyek megfelelőbbek, mint ha függetlenként indulna. „Szeretném ezt a pártot a jövő nemzedéke számára átadni” – jelentette ki. Önkormányzati képviselőnek olyan embereket szeretnének jelölni, akik az élet több területén tevékenykednek. Mindezt fiatalokkal egészítenék ki, akik tanulhatnának a tapasztaltabb tagoktól.

Forrás: szekelyhon.ro

Fotó: László Ildikó

 

 

The post Gálfi Árpád újrázna Székelyudvarhely polgármestereként appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »