GALÉRIA: Több mint százmillió eurót érő csempészárut foglaltak le

GALÉRIA: Több mint százmillió eurót érő csempészárut foglaltak le

Több százezer csempészett cigarettát, több tonna szárított dohányt és hamisított ruházatot foglalt le a vámőrség múlt héten.

Múlt heti sikereinek örvend a vámőrség, ugyanis milliós nagyságrendű csempészárut sikerült lefoglalniuk. Csempészeket kaptak el Felsőnémetinél, Árván és Pozsonyban. A vámőrök hamisított ruhákra, illegális cigarettákra és több tonna dohányra „tették rá kezüket”.

A legnagyobb rajtaütésre a felsőnémeti határátkelőnél került sor. Felfegyverzett vámőrök és bűnügyisek egy Ukrajnából érkező kamion rakományát foglalták le. A rajtaütés során 844 780 darab, különféle típusú, illegális cigarettát találtak. A csempészárut burkolódeszkákban fedezték fel. A rendőri rajtaütést speciálisan kiképzett kutyák is segítették. Az illegális áru értéke 140 ezer euró. Az Ukrán férfi ellen eljárás indult. Tettéért 3-8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Hírdetés

Nem ezt volt az egyetlen fegyveres rajtaütés. Az trsztenai határátkelőnél egy lengyel kamion rakományát foglalták le. Tizennégy tonna szárított dohánylevelet akart átcsempészni levesfűszerként a sofőr. A kamion Szlovákián és Ausztrián át Hollandiába tartott. A csempészáru értéke több mint egy millió euró.

Ugyancsak felfegyverzett fináncok foglaltak le csempészárut egy pozsonyi raktárhelyiségben. 655 pár hamisított FILA cipőt találtak, melynek értéke közel 45 000 euró.

(bl,financnasprava)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »