GALÉRIA: A bulik és a bűnök otthona

GALÉRIA: A bulik és a bűnök otthona

Dora Hutchinson, az amerikai Chase Bank örököse számára építették egykor a dél-kaliforniai Farralone luxusházat, amely később Frank Sinatra otthona lett, és a legenda szerint JFK gyakran itt randizott és éjszakázott Marilyn Monroe-val. Számos film és televíziós műsor, köztük a Mad Men, a Californication (Kaliforgia) és a Dreamgirls film forgatási helyszíne volt. A közelmúltban felújított, és „Byrdview” névre átkeresztelt ingatlant most 21,5 millió dollárért dobták piacra.

Dora 1949-ben William Pereira futurisztikus építészt kérte fel a Farralone megtervezésére. Abban az időben Pereira volt az egyik leghíresebb és legtermékenyebb építész, aki egyben díszlettervező és producer is volt, s még Oscar-díjat is nyert a Cecil B. DeMille rendezte Arat a vihar című, 1942-ben forgatott film legjobb vizuális effektusaiért. Pályafutása során Pereira több mint 400 projekten dolgozott, köztük az 1933-as chicagói világkiállításon, a washingtoni Kennedy Központon, a Los Angeles-i Megyei Művészeti Múzeumon. Leghíresebb műve a 48 emeletes San Franciscó-i Transamerica Pyramid felhőkarcolója.

A Los Angeles-i Chatsworth negyedben található, 4,3 hektáros Farralone egy dombtetőn terül el, ahonnan 360 fokos kilátás nyílik Los Angelesre, a hegyekre és a környező 3000 hektáros természetvédelmi területre. A házban a szinte megszámlálhatatlan nappali, fogadó, hall, háló és fürdőszoba mellett van egy pazar bár is, egy „hivatalos” étkező, egy további ebédlő, egy óriási konyha, amelyet még egy séf is megirigyelne, egy reggeliző, egy dolgozószoba kilátással és számos kandalló. Az ingatlan, amely végtelen szórakozási lehetőséget kínál kívül-belül, egy zárt területen helyezkedik el, távol a kíváncsiskodóktól, ami rendkívül vonzóvá teszi a birtokot a hírességek számára.

Hírdetés

Dora Hutchinson vendéglistája olyan, mintha a Ki kicsoda Hollywoodban című könyvben lapoznánk: gyakori vendég volt a házban Lucille Ball, Ava Gardner, Frank Sinatra és a Rat Pack. Amikor azonban a bulik már kezdtek unalmassá válni, s a hírességek lassan elmaradoztak, Dora visszaköltözött New Yorkba, Los Angeles-i otthonát pedig bérbe adta Sinatrának, aki majdnem tíz évig maradt. Frank Sinatra Farralone-ban egy teljesen új korszakot nyitott: a partik Sinatra Rat Packjével (a Patkányfalka sztárcsapat: Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford, Joey Bishop) és a politikus haverokkal olykor egy férfiklub hangulatát árasztották, máskor elegáns, rongyrázós gazdagok estélyeire emlékeztettek.

Mindenki, aki valamit is számított, átlépett Farralone kapuján, sétált és időzött a területén, no és persze fürdött a híres medencében. Marilyn Monroe volt az egyik rendszeres vendég, és a legenda szerint az ingatlan saját medencével rendelkező vendégházában találkozgatott az akkori amerikai elnökkel, John F. Kennedyvel. Állítólag itt bontakozott ki a nagy, de tiltott szerelem, amely sajnos botrányos üggyé terebélyesedett és Marilyn halálával végződött.

A közelmúltban az ingatlan filmek, zenei videók, televíziós szitkomok és divatreklámok forgatási helyszíne volt. Olyan filmekben láthattuk, mint a Kardhal, a Dreamgirls, a Transformers és a Földre szállt boszorkány. A Mad Men és a Kaliforgia televíziós sorozatokban, valamint Mariah Carey, Usher és Rihanna videóklipjeiben szintén viszontláthattuk.

(ug/theagencyre.com)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »