Galambos Lajos szerint a fél ország arra készülhet, amiért őt elítélték

Galambos Lajos szerint a fél ország arra készülhet, amiért őt elítélték

A zenészt még mindig hisz abban, hogy nem kell börtönbe vonulnia.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, szerdán súlyosították Galambos Lajos büntetését víz-, gáz- és áramlopás miatt – a zenész az első fokon kiszabott 2 év 10 hónap helyett 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott és 4 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Emellett több mint 4 millió forintot és további bűnügyi költségeket kell megfizetnie.

A trombitaművész még mindig hisz abban, hogy nem kell börtönbe vonulnia. A Blikknek nyilatkozva úgy fogalmaztott: „a másodfokú bíróság hatvan napon belül nyújtja át nekünk az ítéletet, ezt követően tudunk érdemi jogi választ adni. Mindenesetre érdekes volt, hogy a bírónő a szóbeli indoklásban kimondta: példát akar statuálni velem. Nyilván ebben az energiaválságos időszakban, amikor a fél ország arra készül, hogy – úgymond – »miként tud áramot, gázt és vizet lopni«.

Hírdetés

Arra a kérdésre, mennyire küldte padlóra az ítélet, azt válaszlta, hogy volt ő már ennél nagyobb bajban is.

A zenész ügyvédje, Fröhlich Krisztián a bulvárlapnak azt mondta: „Lajos 125 napot már előzetes letartóztatásban letöltött, illetve jó magaviselet mellett élhet a harmadolás jogával is, ami azt jelenti, hogy a büntetésének csak a kétharmadát kell letöltenie. Illetve mivel nem erőszakos cselekmény miatt állt bíróság elé, úgy gondolom, élhet a reintegrációs őrizet iránti kérelemmel is. Ez azt jelenti, hogy minimum 14 hónapot kell Lajosnak a börtönben töltenie.”

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »