Gagyapáti, Ebergőc, Pornóapáti – 54 település, ahol nincs munkanélküli

Gagyapáti, Ebergőc, Pornóapáti – 54 település, ahol nincs munkanélküli

Büttös, Horvátlövő, Tárnokréti, Németbánya, Gáborjánháza, Murga – néhány olyan falu, ahol mindenki dolgozik, aki teheti.

A friss népszámlálási adatok szerint, a magyarok túlnyomó többségének életében központi helyet foglal el a munka. A munkanélküliség az októberi adatok alapján 4,1 százalékos, jóval az EU-átlag alatti. Sőt, van ma Magyarországon ötvennégy olyan település, ahol egyetlen munkanélküli sincs, és még hat olyan, ahol csak egy. Ilyen például Ipolytölgyes, Körösnagyharsány vagy Tákos. Ezek nagy része határ menti falu.

Hírdetés

Az egyik faluban még a füvet is a polgármester nyírja, annyira nincs rá ember, máshol meg azt beszélik, aki él és mozog, „közhasznún” van. Ahol pedig csak egy munkanélküli van, ott kudarcként élik meg, hogy őt nem tudják kilökni a munkaerőpiacra.

Utóbbi esetében kudarcként éli meg a lakosság, hogy azt az egy embert nem tudják bevonni a munka világába – írja a Telex. A lap annak járt utána, látogatást téve négy érintett településen, hogy mi is a titkuk ezeknek a falvaknak. A munkával tiszteletet és alázatot lehet tanulni, dolgozni nem jó, de ha megszokja az ember, nincs vele gond – így gondolkodnak a munkáról néhány ilyen településen. A teljes riport itt olvasható.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »