G7: Nem ismerjük el azokat a határokat, amelyeket Oroszország erőszakkal változtat meg

G7: Nem ismerjük el azokat a határokat, amelyeket Oroszország erőszakkal változtat meg

A G7-ek külügyminiszterei egy kétnapos németországi találkozón kiadott nyilatkozatukban kijelentették, hogy soha nem ismerik el azokat a határokat, amelyeket Oroszország az ukrajnai háborúval próbál megváltoztatni.

A G7-ek külügyminiszterei bejelentették, hogy továbbra is támogatják Ukrajna területi integritását, beleértve a Krím-félszigeten is.

Hírdetés

Az iparilag legfejlettebb G7-országok ígéretet tettek a szankciók kiterjesztésére is azokra a szektorokra, amelyektől Oroszország függ.  Ugyanakkor figyelmeztették Kínát a Moszkva elleni szankciók aláásásával kapcsolatban. A G7 felszólította Fehéroroszországot, hogy „ne engedje” Oroszországnak, hogy háborút viseljen Ukrajnával szemben.

Felszólítjuk Fehéroroszországot, hogy hagyja abba az orosz agresszió lehetővé tételét, és tartsa be nemzetközi kötelezettségvállalásait”

– mondták a G7 diplomatái. Egyúttal hangsúlyozták az ukrajnai háború szegényebb országokra gyakorolt ​​növekvő hatását, különösen az élelmezésbiztonság terén, és bejelentették, hogy folytatják a fegyverszállítást Ukrajnának.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »