G4Media: Cîțunak úgy tûnik, hogy a PNL a PSD „függelékévé” vált. És még lejárató kampányokat is folytatnak ellenük

Florin Cîțu, a PNL elnöke hétfőn közölte a liberális párt Végrehajtó Elnökségének vezetőivel, hogy vitát akar nyitni a kormánykoalícióban a PSD részéről őt ért állítólagos támadásokkal kapcsolatban – írja liberális forrásokra hivatkozva a G4Media.

Cîțu a szociáldemokratákat azzal vádolja, hogy az ifjúsági szervezetükön (TSD) keresztül fizetett kampányt indítottak a Facebookon, amelyben a PNRR (Országos Helyreállítási Terv) miatt bírálják őt.

„Láttam a kormányzó partnerek által ellenem indított, szponzorált kampányokat, ez nem a csapatmunka módja, ez nem tisztességes. Lássuk, hogy ez folytatódik-e. Mondják meg, hogy akarnak-e vagy nem akarnak együttműködni velünk” – mondta Cîțu a PNL ülésén a G4Media forrásai szerint.

Cîțu bejelentette, hogy kedden a koalíciós ülésen megvitatják a PSD-vel szembeni elégedetlenséget.

Hírdetés

A G4Media forrásai szerint a PNL-ben tovább nőtt az elégedetlenség, miután a PSD-sek online kampányt indítottak Rareș Bogdan és Emil Boc ellen is.

A TSD Florin Cîțut lejárató, fizetett Facebook-bejegyzése. Forrás: Alexandru Kocsis PNL-s képviselő képernyőmentéseA TSD Florin Cîțut lejárató, fizetett Facebook-bejegyzése. Forrás: Alexandru Kocsis PNL-s képviselő képernyőmentése

„Úgy tűnik, hogy mi a PSD függeléke vagyunk. Mindennek van egy határa, és ezt holnap a koalícióban megbeszéljük. A PSD anélkül dob be témákat a nyilvánosság elé, hogy azokat velünk előzetesen megvitatná. Bizarrnak tartom, hogy a párt pénzéből támadják annak a másik pártnak az elnökét, amellyel koalícióban vannak. Nekem úgy tűnik, hogy ez még nem történt meg, de ezt majd a koalícióban megvitatjuk. Láttam néhány fizetett posztot a közösségi médiában. Úgy tálalták nekem, hogy ezek a TSD-től jöttek” – méltatlankodott az ülésen Cîțu.

Arra a kérdésre, hogy hogyan értékeli a szociáldemokraták, a koalíciós partnerek hozzáállását, Cîțu a News.ro szerint azt mondta: „Mondtam, hogy inkább a koalíción belül, és nem azon kívül folytatok megbeszéléseket, hogy ne legyenek félreértelmezések”. (g4media.ro, news.ro, hírszerk.)

Fotó: Florin Cîțu/Facebook


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »