Fúzió – kiállítás a művészbarátság és testvérvárosi kapcsolatok jegyében

Fúzió – kiállítás a művészbarátság és testvérvárosi kapcsolatok jegyében

Több évtizedes művészbarátság és a testvérvárosi kapcsolatok erősítése jegyében szervezték meg a veresegyházi Kun Éva és az ipolysági Kutak Adrienn közös tárlatát Veresegyházon. A VeresArt Galériában megrendezett Fúzió című kiállítás a két keramikusművész alkotásait vonultatja fel.

Cserháti Ferenc Veresegyház polgármestere rövid köszöntőjében hangsúlyozta Veresegyház és Ipolyság testvérvárosi kapcsolatait, amelynek egyik alappillére a kultúra és a képzőművészet. „A fúzió több szinten is megmutatkozik a két város kapcsolatában” – húzta alá. Kun Évát és Kutak Adriennt immár több évtizedes képzőművészeti és baráti kapcsolat fűzi egymáshoz, számos csoportos tárlaton mutatkoztak be, ugyanakkor ez az első közös kiállításuk.

Kozák Csaba művészeti író megnyitóhoz írt gondolatait Pálinkás Tibor, az ipolysági Honti Múzeum és Simonyi Lajos Galéria vezetője tolmácsolta. „A fúzió jelentése egyesület, egybeolvadás, összeolvadás, ez többszörösen is igaz a két művész munkásságára, a kerámia készítésére” – jegyezte meg a megnyitó beszédében a művészeti író.

A jelen kiállítás több tucat alkotást mutat be a művészektől. Az alkotás technikája, agyaghasználata és tematikája igen változatos. A legkülönfélébb kerámiai alkotásokat vonultatja fel a tárlat. Minden, ami körül vesz minket, illetve annak esszenciája és absztrakciója megjelenik a műveken – írta Kozák Csaba.

Hírdetés

A tárlatanyagba egyaránt bekerültek térbeli kompozíciók, valamint fali munkák, kisebb és nagyobb méretű reliefek. „Kun Éva és Kutak Adrienn művészete hagyománytisztelő, a kerámia tradícióit követő. Ugyanakkor a mostani közös kiállításuk is bizonyítja, hogy az agyaghasználat és a technikai kivitelezés terén újító és kísérletező alkotók” – fogalmazta végezetül szövegében Kozák Csaba.

A kiállítás október 31-ig tekinthető meg a veresegyházi VeresArt Galériában.

A szerző felvételei. 

 

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »