Futball – Paksi FC: „A kupadöntőt nem lejátszani, hanem megnyerni kell!”

Futball – Paksi FC: „A kupadöntőt nem lejátszani, hanem megnyerni kell!”

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Magyar Kupa döntője előtt két nappal sajtótájékoztatót tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség, melyre a két csapat vezetőedzőjét, valamint csapatkapitányát várták. A Fraci edzőjét, Sztanyiszlav Csercseszov és Dibusz Dénes képviselte, míg a Pakstól Bognár György tréner és Böde Dániel csatát nyilatkozott a Puskás Arénában.

„Egy kupadöntőt nem lejátszani kell, sokkal inkább megnyerni” – kezdte a kíváncsi és szép számban megjelent sajtóképviseletek kiszolgálását Bognár György. „Persze a Ferencvárost tartják esélyesebbnek, de ez nem az jelenti, hogy mi nem fogunk megtenni mindent azért, hogy a végén mi örülhessünk. Egészen biztos, hogy beletesszük az összes energiánkat, hogy szerda este sikeresek legyünk. Mind a huszonhárom játékosunk, aki jelen pillanatban bevethető erre a találkozóra, egészséges, még hogyha nincsenek is egyforma állapotban. Úgy gondolom, megfelelő ellenállásra leszünk képesek a Fradi ellen.”

 

kupsajt4.jpg

Dibusz és Böde: valamelyikük a magasba emeli a kupát a döntő után – mlsz.hu

Kérdésként természetesen felmerült, hogy a Paks a szokott, impulzív játékával rukkol-e elő a rekordgyőztes és immáron harmincháromszoros bajnok ellen, melyre Bognár a következőket válaszolta. „Olyan szempontból érdekes a felvetés, hogy a legutóbbi, egymás elleni bajnokinkon éppen a Ferencváros alkalmazkodott hozzánk, hiszen sohasem játszottak még három belső védővel ellenünk, mint legutóbb. Lásd, mikor 0-3-ra nyerni tudtunk a Groupama Arénában, két belső védőjükkel szemben igen jó helyekről szedtük össze a labdákat. Gondolom, ezt Ők is kiszúrták. Nyilván nekünk is valamilyen szinten idomulni kell hozzájuk, mivel a keretüket azért magasabban jegyzett játékosok alkotják, ennek ellenére meg fogjuk tartani a saját elképzeléseinket is.”

Hírdetés

A vezetőedző zárásként még elmondta, a legutolsó bajnokinkat beáldozták a szerdai kupadöntő érdekében, mely meccsre senkit nem kell külön motiválni.

A két tréner után a játékosok ékeztek az asztalhoz, akik felhőtlen hangulatról tettek tanúbizonyságot.

„Lőttem már pár gólt Dénesnek ellenfélként és egy csapatban edzésen is, remélem, most is betalálok majd a kapujába, épp’ tíz éve szereztem utoljára gólt a Fradi ellen, itt az ideje újra” – ütötte fel a labdát félmosollyal Böde Dániel. „Mindenben próbálok majd segíteni a csapattársaimnak, sokaknak ez lesz talán eddigi pályafutásuk legnagyobb mérkőzése. Abban viszont biztos vagyok – amit az edzőink is elmondtak már -, motiválni senkit nem kell. Jó páran nem játszottak még ennyi néző előtt, de erre is tudok mit mondani: amikor először léptem pályára hatvanezer ember előtt a válogatottal, rögtön gólt tudtam szerezni… Ahogy akkor engem feldobott a sok néző, most szerdán ez az egész csapattal így lehet. Nagyon remélem, hogy a nagy érdeklődés senki számára sem lesz teher, sokkal inkább segítség” – zárta előzetes gondolatait a sajtótájékoztatón klubikonunk.

Az MLSZ szóvivője, a sajtótájékoztató moderátora, Sipos Jenő zárásként elmondta, harmincezren már megvásárolták jegyüket a fináléra, így tehát a félház lassan garantált lesz klubtörténelmünk egyik legnagyobb találkozójára.

Hajrá, Paks! A magyar csapat.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »