Fúrják Lázárt – Orbán is kirúgná?

A kancelláriaminiszter politikai karrierjének végéről cikkezik a sajtó, Lázár János hibájaként róják fel, hogy túlságosan önjáró, és többször is cinikusan odaszúr párttársainak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a híresztelésekre reagálva azt mondta: nincs ideje politikai szappanoperákra, de szerinte akik őt támadják a Fideszben, azok a 2018-as választási győzelmet teszik kockára.

„Soha nem személyes a vita. Ügyek mellett küzdenek ők, ügyekről mondom el én a véleményem és küzdök. Ezért rakott ide a miniszterelnök” – fogalmazott mai sajtótájékoztatóján Lázár János.

Orbán Viktor azonban szabadulna a kancelláriaminisztertől – írta a Fidesz személyi ügyeiben általában jól értesült Vs.hu. A portál úgy tudja, hogy elsőként Kövér László elégelte meg Lázár János folyamatos csipkelődéseit, a Fidesz választmányi elnöke a párt elnöksége elé vitte az ügyet.

Lázár János nemcsak párttársainak szúrt oda nyilvánosan, de a miniszterelnöknek is. Ha a futball került szóba, akkor nem is egyszer. „Sokakkal ellentétben az az álláspontom, hogy egyébként professzionális futballban vagy professzionális sportban az állami pénznek nincs vagy rendkívül szabályozott és mérsékelt formában volna helye” – mondta még áprilisban a parlamentben. „Szerény és rövid politikai pályafutásom alatt azt tanultam meg, hogy két dologhoz ebben az országban mindenki ért, az egyik a futball, ennek számos kormányzati intézkedésben meglátni a nyomát” – így pedig most októberben fogalmazott.

Hírdetés

Lázár János nem hagyta szó nélkül azt se, hogy Rogán Antalból miniszterelnöki kabinetfőnök lett. A miniszter ultimátumot küldött a kormányfőnek, amelyben megüzente a kormányfőnek, hogy nem hajlandó közösködni Rogán Antallal a Miniszterelnökségen. Minden bizonnyal ezért kapott saját minisztériumot az újdonsült kabinetfőnök.

„Hogyha megváltoznak a játékszabályok és megváltoznak a keretek, akkor én is mérlegelni fogom, hogy ebben hogyan fogok részt venni, milyen föltételek mellett, vagy egyáltalán részt veszek-e” – mondta májusban a kancelláriaminiszter.

Lázár János párttársai áskálódását sejti a Vs.hu cikke mögött. A kancelláriaminiszter szerint akik őt támadják, a Fidesz–KDNP 2018-as választási vereségét készítik elő. „Szerintem a fideszes politikustársaimnak meg az az érdeke, hogy dolgozni hagyjanak. Tehát jó lenne, hogyha leállnának és most már hagynának dolgozni, mert szerintem a munkám nagymértékben megalapozhatja azt, hogy 2018-ban a Fidesz meg tudja tartani a választók bizalmát” – szögezte le.

Lázár János sokáig titkolt költséges külföldi útjaira célozva Pokorni Zoltán, a Fidesz egyik alelnöke a Hír TV-nek tavaly úgy nyilatkozott, hogy az ilyen ügyek árthatnak a pártnak. A kancelláriaminiszter a sajtótájékoztatóról a repülőtérre ment, hogy Németországba utazzon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »