Furcsaságok a Tolvajkergetők elleni perben

Furcsaságok a Tolvajkergetők elleni perben

 

Továbbra is első tárgyalására vár a Tolvajkergetők négy tagja, köztük Tomcat, akik a vád szerint “megtámadtak és acélbetétes bakanccsal összerugdostak” egy “vélt” kerékpártolvajt tavaly április végén Budakeszin. A vádak azonban egyre különösebbek, az eljárás átkerült a Budakörnyéki Járásbíróságról a Budapest Környéki Törvényszékre, a vád képviseletét pedig a Pest Megyei Főügyészség vette át.

Az áthelyezésre azért került sor, mert a korábbi bírói tanács azt állapította meg, hogy a vádirat alapján akár súlyosabb bűncselekmény is megállapítható, mint amivel eddig vádolták a négyfős társaságot. Az áthelyezés során azonban az ügyészség elejtette az egyik vádpontot, így csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével már nem vádolják a négyfős társaságot, “csak” önbíráskodással és súlyos testi sértéssel.Bár a bíróság egyelőre még nem kezdte meg az ügy érdemi tárgyalását, azt már most is megjegyezték, hogy a verekedés során történtek “nagyon zavarosak”. Érthető, hiszen az ügyészség továbbra is figyelmen kívül hagyja az alapvető tényeket, így például a sértett kábítószertől súlyosan befolyásolt állapotát, szociopata személyiségzavarát, illetve azt a tényt, hogy a Tolvajkergetők többször is hívták a rendőrséget, mielőtt a verekedésre sor került.Időközben lezárult a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság belső vizsgálata, amely azt állapította meg, hogy a tevékenységirányító központban szolgálatot teljesítő rendőrtiszt szándékosan nem reagált a csapat egyértelmű segélyhívására. Csak akkor intézkedett egy járőr helyszínre irányításáról, amikor csaknem egy órával később már verekedésről és sérültekről érkezett újabb hívás. A megyei rendőr-főkapitány személyes közlése szerint a mulasztást elkövető rendőrt állásából felfüggesztették, és ellene büntetőeljárást indítottak.Az tehát nem vitatható, hogy a verekedés azért tört ki, mert a Tolvajkergetők a rendőrség bűnös hanyagsága miatt kritikus helyzetbe kerültek egy kiszámíthatatlan, agresszív kábítószeres bűnözővel.

Hírdetés

Az ügyészség azonban továbbra is fenntartja, hogy nem a bűnöző, hanem a hatósággal együttműködni szándékozó társaság volt a verekedés kezdeményezője, ami ellen az “ártatlan fiatalember” csupán “védekezett”.Mint ismeretes, az eljárás után a Tolvajkergetők alapítóját, Polgár Tamást, azaz Tomcatet “főbűnösként” azonnal előzetes letartóztatásba helyezték, és fogvatartása közvetlen okaként az egyébként törvényesen működő közrendvédelmi egyesület létezését nevezték meg.

Miután az egyesületet a tagság a zsarolásnak engedve megszüntette, a bíróság közölte, hogy Tomcat további fogvatartása “a kerékpártolvajokról alkotott véleménye miatt” szükséges.Az eljárás első tárgyalására a bíróság közlése szerint előreláthatólag júniusban kerülhet sor.

(Tolvajkergetők – Szent Korona Rádió)


Forrás:szentkoronaradio.com
Tovább a cikkre »