Furcsa tünetek, melyek súlyos bajt jelezhetnek

Furcsa tünetek, melyek súlyos bajt jelezhetnek

Testünk változásaira, jelzéseire mindig érdemes odafigyelni, mert olykor egyes tünetek egészen váratlanul jelezhetnek komoly betegségeket is számunkra.

Cikkében a rodalesorganiclife.com több olyan ártalmatlannak tűnő panaszt is felsorol, amelyek mögött valamilyen jelentősebb probléma állhat a háttérben – írja a Házipatika.com.

Az egészséges körmök általában sima felületűek és nincs rajtuk elszíneződés. Ha a köröm alatt vöröses elszíneződést veszünk észre, az lupusra is utalhat – ennél a betegségnél az immunrendszer a test egészséges sejtjeit támadja. A lupus kiütéseket is okozhat a kézfejen és az ujjakon.

Hírdetés

A szaglás megváltozása, gyengülése akár az Alzheimer-kórkorai tünete is lehet egy kutatás szerint. 70 éves kor fölött a szaglásvesztés már normálisnak számít, ha de sokkal fiatalabb korban tapasztaljuk, akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz.

Sokféle hormont érint a testünkben, ha a pajzsmirigyünk nem működik megfelelően, többek között azt is, amelyik a hajnövekedésért felel. Éppen ezért ha hullani kezd a hajunk, akkor lehet, hogy érdemes orvoshoz fordulni – pajzsmirigygondokra különösen akkor érdemes gyanakodni, ha a hajvesztés mellett a hajunk száraz lesz és el is vékonyodik. Az alulműködő pajzsmirigy a szemöldök ritkulását is okozhatja.

A kellemetlen szájszag ínybetegségre utalhat, ami adott esetben erekciós zavarokkal is kapcsolatba hozható. Egy Törökországban készült kutatás tárta fel, hogy a 30 és 40 közötti férfiak körében azok, akiknek komolyabb ínybetegsége van, háromszor olyan gyakran szenvednek merevedési zavarokban, mint azok, akiknek egészséges az ínyük. A rendszeres szájápolás tehát nem csak a szép fogak miatt fontos.

Több kutatás is összefüggést talált a cukorbetegség és a nagyothallás között – a magasvércukorszinthatására ugyanis károsodhatnak a fülekben lévő erek. Ha váratlanul romlani kezd a hallásunk, lehet, hogy érdemes ellenőriztetni a cukrunkat.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »