"Fuck you, EU!" – üzeni a Fülöp-szigetek elnöke (16+)

"Fuck you, EU!" – üzeni a Fülöp-szigetek elnöke (16+)

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek júniusban hivatalba lépett elnöke rettentően felkapta a vizet azon, hogy az Európai Unió felszólította őt, hagyjon fel a droggyanúba keveredett emberek bíróságokat megkerülve végrehajtott kivégzésével.

A Davao város polgármestereként már korábban is halálbrigádokat foglalkoztató Duterte a felszólításra a Fülöp-szigeteki Inquirer tudósítása szerint következőképp reagált:

Olvastam az Európai Uniós elítélő nyilatkozatát. Azt mondom erre: Basszátok meg! Ezt az egészet csak azért csináljátok, mert vezekelni akartok a bűneitekért.

A hazai pályán, davaói önkormányzati tisztségviselőknek előadott tirádában Duterte abból vezette le az EU emberi jogok iránti elkötelezettségét, hogy a tagállamoknak bűntudatuk van a múltban elkövetett atrocitásaik miatt (a délkelet-ázsiai ország egyébként 1898-ig spanyol gyarmat volt, utána amerikai protektorátus alá került).

Fejtegetése szerint például a britek és franciák az arabok lemészárlásában jeleskedtek,

és most meg veszik a bátorságot ahhoz, hogy felettem ítélkezzenek. Hát megismétlem: basszátok meg!

(Index nyomán)

Korábban írtuk: Krokodillal a drogosok, erőszakolók és rablók ellen – talán vitatható, de hatékony a Fülöp-szigeteki elnök módszere


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »