FTC: már Budapesten is tárgyalt Szerhij Rebrov utódjelöltje

FTC: már Budapesten is tárgyalt Szerhij Rebrov utódjelöltje

Távozhat a ferencváros futballcsapatánk sikeredzője, az új szakvezető Roberto Dinadoni lehet.

A La Gazzetta dello Sport olasz sportnapilap információi szerint a Ferencváros Budapesten is folytatott megbeszélést Roberto Donadonival, aki Szerhij Rebrov vezetőedzőt váltaná, ha az ukrán szakember nem tölti ki 2022-ig érvényes szerződését. Az egyeztetések továbbra is folyamatban vannak.

A Nemzeti Sport megkereste a legutóbb, a 2019–2020-as idényben a kínai Sencsen csapatánál dolgozó 57 éves olasz szakembert, de elhárította a lehetőséget, egyelőre nem kíván véleményt fűzni a magyarországi ajánlathoz – igaz, nem is tagadta azt.

Hírdetés

Az FTC nem kommentálta az edig megjelent híreket, de korábban a Blikk arról írt, hogy Rebrov távozhat az Üllői útról, noha három év alatt három bajnoki címre vezette a Fradit, és bejutott vele előbb az Európa-liga, majd a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A lap szerint a Ferencváros szeretné megtartani 2022 után is az ukrán szakembert, de csak az észszerűség határain belül, ami arra utalhat, hogy a sikerek után jelentős fizetésemelést kért Rebrov, és vélhetően versenyképes ajánlatai is vannak más kluboktól.

Ezért kezdődött el az utódkeresés, és került a képbe Donadoni, aki labdarúgóként az olasz AC Milannal a Bajnokcsapatok Európa-kupáját/Bajnokok Ligáját és az európai Szuperkupát háromszor, a Világkupát kétszer megnyerte. Edzőként ült a Lecco, a Livorno, a Genoa, a Napoli, a Cagliari, a Parma és a Bologna kispadján, de irányította az olasz válogatottat is, a 2006-os világbajnoki győzelem után vett át Marcello Lippitől és a 2008-as, csalódást keltő Európa-bajnoki negyeddöntős kieséssel búcsúzott.

Az Index értesülése szerint viszont a Ferencváros előrehaladott tárgyalásokat folytat Eusebio Di Francescóval, aki két évig az AS Roma szakvezetője volt. A portál szerint Rebrov olyan fizetést szeretne magának, amilyet a Dinamo Kijevnél megkereshetne, emellett pedig kiemelkedő játékosokat is Budapestre szeretne költöztetni: a Dinamo csapatkapitánya, Szerhij Szidorcsuk és a 2018 óta az angol élvonalban szereplő ukrán válogatott Andrij Jarmolenko leigazolását kérte a szakember.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »