Friss hírek a Mátrai Erőműben kiütött tűzről

Friss hírek a Mátrai Erőműben kiütött tűzről

Az erőmű zavartalanul üzemel.

Mint arról az Infostart is beszámolt, tűz volt Visontán október 22-én. A katasztrófavédelem beszámolója csupán annyit említett, hogy a település iparterületi részén, egy üzem három szintjén csaptak fel a lángok, de aztán a heol.hu megírta, hogy a Mátrai Erőműben volt tűz.

Szerdán aztán hivatalos közlés jelent meg, amely szerint az MVM Mátra Energia Zrt. nagyjavításon lévő V-ös blokkjában csaptak fel a lángok 22-én este. A blokk nem volt üzemben, személyi sérülés nem történt, a tüzet egy óra alatt sikerült eloltani. Az erőmű zavartalanul üzemel.

Hírdetés

A tűz a blokk szénellátási rendszerét érintette. A műszakban lévő létesítményi tűzoltók nagyon rövid idő alatt a helyszínre értek és beindították a beépített szórtvizes oltórendszert (spinkler). A beépített tűzoltórendszer a lángokat megfékezte.

A helyszínre a gyöngyösi, a hatvani, a hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók is kivonultak, hogy segítséget nyújtsanak a tűz körülhatárolásában és teljes felszámolásában.

A létesítményi tűzoltóság szakszerű és gyors beavatkozásának köszönhetően időben sikerült megfékezni a lángokat, ezzel megakadályozva a tűz terjedését, biztosítva az erőmű zavartalan működését. A tűzvizsgálat megkezdődött.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »