Friss fejlemény a TEK által meghiúsított fegyveres akció ügyében

Friss fejlemény a TEK által meghiúsított fegyveres akció ügyében

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája 2024. október 22-én meghozott végzésével elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit az alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettével gyanúsítanak.

Ülésén a bíróság megállapította, hogy a szabadságvesztéssel büntetendő cselekmény megalapozott gyanúja fennáll, így a bírói engedélyes személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés általános feltétele adott – olvasható a Fővárosi Törvényszék sajtóközleményében.

A szükségesség, arányosság követelménye mellett a bíróság vizsgálta a legsúlyosabb kényszerintézkedés különleges okainak meglétét is. E körben arra a következtetésre jutott, hogy – a nyomozás kezdeti szakaszára is figyelemmel – ezen okok közül a bűnismétlés veszélye és a bizonyítási eljárás megnehezítése a gyanúsított esetében megállapítható. Ezért vele szemben jelenleg a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása indokolt, így egy hónap időtartamra, azaz

Hírdetés

2024. november 22-ig elrendelte a férfi letartóztatását, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

A végzés nem jogerős – zárul a közlemény.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt: amerikai titkosszolgálati információk alapján csapott le a TEK egy csoport fiatalra azzal a gyanúval, hogy egy október 23-i megemlékezésen fegyveres akcióra készültek. Éles lőfegyvert nem találtak náluk, amikor egy söröző előtt rajtuk ütöttek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »