Fricskát ad mindenkinek: kormánykritikus igehirdetést közvetített a Kossuth Rádió

Fricskát ad mindenkinek: kormánykritikus igehirdetést közvetített a Kossuth Rádió

Vasárnap a Kossuth Rádió a Győr-Moson-Sopron megyei Harkáról közvetített evangélikus istentiszteletet, amiben Mesterházy Balázs esperes közéleti, sőt kormánykritikus gondolatokat is megfogalmazott.

 „Ezen a húsvét reggelen a Mindenható Úristent képviselő angyal könnyed és laza kőre ülése fricskát ad mindennek és mindenkinek. Fricskát ad azoknak, akik azt mondják: ingyen sincs szükség a megváltásra. Fricskát ad azoknak, akik elhiszik, hogy nincs szükségük a megfeszített Jézus keresésére. Fricskát ad azoknak, akik nem veszik észre az angyal tekintetében azt a hatalmas energiát, ami egy villámlásban van. Fricskát ad azoknak, akik azt gondolják, hogy keresztyén hitünk nem más, mint mint múltba néző, Jézus szellemi hagyatékát ápoló vallásosság.

Hírdetés

Fricskát ad azoknak, akik szeretnék velünk elhitetni, hogy egy másik vallás képviselői ismeretlenül is rosszak. Fricskát ad azoknak, akik azt mondják, hogy gyűlölnöm kell a nálam sötétebb bőrű embertársamat. Fricskát ad azoknak, akik egymással veszekedve nem tudnak egy nagyobb közjóért békét kötni. S fricskát ad még azoknak is, akik hagyják, hogy Emőke vagy Gábor szavazzon majd helyettük.

Fricskát ad azoknak, akik nem tudnak isteni távlatokban gondolkozni és látni. Fricskát ad azoknak, akik a keresztyénséget is görcsösen élik meg, és nem látjuk meg ennek a kőre ülésnek a hihetetlen felszabadítását. A győzelem szimbólumát.”

Gábor és Emőke említése alighanem a Comedy Central szatirikus, szavazásra buzdító videóinak köszönhető. Az állami hírügynökség nem számolt be az esperes húsvéti gondolatairól.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »