Freie Sachsen: barátságot Oroszországgal!

Miközben a németországi szélsőliberális kormány folyamatosan provokálja, valamint konfrontálódik Oroszországgal (gondoljunk csak a Kercsi-híd felrobbantását tervezgető tisztekre), addig van Németországban olyan szereplő is a politikai palettán, mely a józan észt képviseli, s tudja, hogy a német népnek elemi érdeke, hogy normalizálódjon a viszonyuk az oroszokkal. Nyilvánvaló, hogy melyik térfélen kell keresni a politikai józanságot az egykori Németországban is, írja olvasónk.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Freie Sachsen (Szabad Szászország) nevű szász nacionalista párt kiállt a Szászországban élő Alena Dirksen mellett. Az orosz nő egy tradicionális orosz éttermet vezet Mittweidában, akinek üzletét az ukrán soviniszták többször is megtámadták.

Március 2-án, szombaton délelőtt az eilenburgi városháza előtt nagygyűlésre került sor, amelyen többek között a Freie Sachsen elnöke, Martin Kohlmann is beszédet tartott. Bírálta a Taurus rakéták tervezett szállítását Ukrajnába, valamint rámutatott, hogy Scholz kancellár korábbi tartózkodó álláspontja a hasonló vitákban mindig rövid életű volt és a végeredmény mindig fegyverszállítás lett. Kohlmann kijelentette, hogy az eset még jobban rávilágít arra, hogy továbbra is következetesen szembe kell szállni a kormány háborús terveivel.

Kohlmann, aki egyébként ügyvéd, feljelentést tett a szövetségi főügyésznél a Nemzetközi Btk. 13 paragrafusa nyomán ("Agresszió)". A vonatkozó jogszabály tiltja a támadó háború tervezését, és minimum 10 évvel szankcionálja azt. Kohlmann szerint a Kercsi-híd elleni támadás tervezése a fentebb említett jogszabályt kimeríti. A vonatkozó büntetőfeljelentés teljes terjedelmében itt található. Kohlmann Oroszország egyik legnagyobb hírügynökségének, az Izvesztyiának is interjút adott az ügyben. Kijelentette:

Természetesen nem valószínű, hogy a hatóság ténylegesen jelentős nyomozást végezne az érintett katonák (és különösen azok esetleges politikai támogatói vagy megbízói) után – de a botrányos eseményeket ennek ellenére politikai vizsgálatnak kell alávetni, különösen a történelmi háttér ismeretében, amikor német és orosz katonák álltak egymással szemben.
A botrányos folyamat jogi felülvizsgálata mellett most mindenekelőtt politikai nyomásra van szükség. Természetesen a szövetségi kormány nem szállíthat Taurus cirkálórakétákat Ukrajnába, és minden fegyverszállítást azonnal le kell állítani. Meg kell vizsgálni, hogy a Bundeswehr milyen mértékben kelt már önálló életre. Németországnak végre be kell töltenie közvetítői szerepét ebben a konfliktusban, ahelyett, hogy a folyamatos eszkalációra hagyatkozna.

A szervezet mindenkit arra biztat, hogy tegyen feljelentést – amelyhez segítséget nyújtanak – a szövetségi kormány imperialista agressziós politikájával szemben.

Hírdetés

Idén márciusban rendezték az oroszországi Szocsiban az Ifjúsági Világfesztivált, melyen a Freie Sachsen is képviseltette magát. Tobias Pfennig, aki a Freie Sachsen Aue – Bad Schlema városi jelöltje, az Erzgebirge kerületi tanács békenagyköveteként járt Oroszországban, ahol Vlagyimir Putyin sajtótitkárának, Dmitrij Peszkovnak átadott egy szász-orosz barátságot szimbolizáló pólót.

A Szocsiban zajló eseményen a világ szinte minden tájáról közel 20 000 fiatal vesz részt, ahol eszmét cserélhetnek egymással. Pfennig hangsúlyozta, hogy az Oroszország elleni agresszió nem a német emberektől, hanem a németországi kormánytól származik.

Videó Pfenning beszédéről és a Peszkovnak átadott pólóról:

A szervezethez kapcsolódó hír továbbá, hogy március 10-én az aue-i Kronprinzenben (Wettiner Platz) előadásra és beszélgetésre kerül sor, amelyen két tag számol be a Szászország és Oroszország közötti barátsági projektekről. Mindketten jó kapcsolatokat ápolnak Oroszországgal, és rendszeresen részt vesznek olyan projektekben, amelyek célja a Német Szövetségi Köztársaság által a két nép között teremtett akadályok lebontása. A rendezvény 17 órakor kezdődik, a belépés természetesen ingyenes.

A Szabad Szászok a tavalyi évben már kiadtak egy úgynevezett ezüst Druschba érmét is, mely a szász-orosz barátságot hivatott kifejezni.

KG


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »