Franciaországban is érdekesen nyilvánul meg a néger szomorúság: óvodát gyújtottak fel egy anális sérülés miatt

Negyedik éjjel voltak szerdára virradóra szórványos zavargások Párizs északkeleti elővárosaiban, miután egy rendőr ellen a hétvégén eljárás indult, mert egy utcai igazoltatás közben állítólag gumibottal megerőszakolt egy négert Aulnay-sous-Bois-ban.

A prefektúra tájékoztatása szerint 17 embert vettek őrizetbe az éjjel, köztük ötöt Aulnay-sous-Bois-ban, ahol viszonylagos nyugalom uralkodott.

Incidensek voltak viszont a szomszédos Clichy-sous-Bois-ban, Blanc-Mesnilben, Villepinte-ben, Montfermeilben és Tremblay-en-France-ban, ahol a helyi rendőrőrsöt és egy óvodát kíséreltek meg megrongálni randalírozók.

"A jelenség kezd kiterjedni a szomszédos településekre" – mondta Luc Poignant rendőri vezető az LCI francia hírtelevízióban.

"Az éjszaka mérlege egy felgyújtott óvoda, egy autószalon, ahol a beavatkozó kollegáim egy üvegekkel teli bevásárlókocsit találtak, az üvegekben Molotov-koktélok előállításához benzin volt. Azaz jelenleg nagyon erőszakosak az összecsapások, de szórványosak a szomszédos településeken" – tette hozzá.

A zavargások annak hatására törtek ki, hogy egy múlt csütörtökön filmre vett előállítás miatt négy rendőr ellen vizsgálat indult: egyet nemi erőszakkal, hármat pedig csoportosan elkövetett szándékos erőszakkal gyanúsítanak. Mind a négy rendőrt felfüggesztette a belügyminiszter.

Hírdetés

Az ügyészség szerint csütörtök délután a rendőrök "fiatalokat" igazoltattak, akikről azt gyanították, hogy kábítószer-kereskedőknek állnak lesben, és biztosítják az értékesítést Aulnay-sous-Bois egyik lakótelepén. Az előállítás során egy 22 éves feketebőrű férfit, aki megpróbált ellenállni, mire gumibottal ütni kezdték a rendőrök. A rendőrség térfigyelő kamerái által rögzített és nyilvánosságra került felvételen látszik, amint az egyik rendőr a fenekébe nyomja a gumibotot. A hírek szerint a férfi anális sérüléseket is szenvedett, kórházban kezelik.

A YouTube-on ez a felvétel kering, de alig látható rajta valami:

Kedd este Francois Hollande államfő látogatást tett a bántalmazott férfinál a kórházban és kérte, hogy mindenki bízzon az igazságszolgáltatásban, a Théo nevű sértett pedig nyugalomra szólította fel az elővárosokat.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »