Franciaországban egyre divatosabb a meztelenkedés és annak szervezett, tömegeket célzó formái

Franciaországban egyre divatosabb a meztelenkedés és annak szervezett, tömegeket célzó formái

A nudisták pedig a covid járvány óta évről évre emelkedik.

Újra divatba jött a meztelenség, legalábbis Franciaországban, ahol egyre többen vetik le ruháikat a szabadság jegyében. A naturizmus közelmúltbeli térhódítása a világjárvány miatti bezárásokra nyúlik vissza. A franciák a jelek szerint alig várták, hogy levessék magukról a társadalmi korlátozásokat a sokak szerint egészségesebb, szabadabb és zöldebb életmód érdekében.

Hírdetés

A járvány előtt körülbelül 2,5 millió nudista volt az országban, és 122 klub szervezett különböző tevékenységeket, amelyeket meztelenül lehetett végezni. Jelenleg 3,8 millió gyakorló nudista van az országban, illetve 141, az igényeiket kielégítő klub működik – mondta Viviane Tiar, a Francia Naturisták Szövetségének elnöke. Hozzátette, hasonló tendenciák mutatkoznak Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában, Horvátországban és Bulgáriában is.

A naturisták köre is bővül. Míg korábban a nudisták többnyire saját közösségeikre korlátozódtak, most Tiara szerint kirándulnak és kerékpároznak, buliznak, jógáznak, éttermekbe, színházakba és múzeumokba járnak.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »