Franciaország washingtoni nagykövete: "Putyin pókert játszott velünk, és nyert"

Franciaország washingtoni nagykövete: "Putyin pókert játszott velünk, és nyert"

Gerard Araud Franciaország washingtoni nagykövete a Bloomberg Government számára (a Bloomberg hírügynökség egyik részlege) adott interjújában nyilatkozott Putyin és az ukrán kormány közötti néhány hónapos tárgyalássorozatról. Nyilatkozatában Novorosszija elleni szankciókat sürget, mivel véleménye szerint ez az egyetlen fegyver, amely sikert hozhat. Araud véleménye szerint Ukrajna tökéletesen és teljesen zsákutcába került, amelynek kijárata nem látható.

„Putyin azért nyert, mert mi gyávák voltunk Ukrajnáért meghalni, és megmutatta nekünk, hogy Oroszország komolyan felkészült erre a játszmára. Mint egy profi pókerjátékos, amely minden pénzét felteszi a tétre, és szemünkbe vágja, ti is ezt tegyétek, gyerekek… Persze mi, mint mindig, gyáván meghátráltunk, és nem mertük megtenni a tétet. Most már a kérdés csak az, hol fog megállni Putyin? Egyelőre a választ ő magán kívül senki sem tudja, ezért feltétlen folytatni kell a szankciók általi nyomást az oroszokra. Ismerjük be, pillanatnyilag ez az egyetlen fegyverünk. Nyilván nem küldjük a seregeinket Ukrajnába, és véleményem szerint teljesen értelmetlen fegyvereket adni a kijevi kormánynak. Ezáltal egy kissé még meghosszabbítjuk az értelmetlen háborút, de az ukrán hadsereget így is, úgy is hamarosan szétverik, és csak az oroszok győzelmét nagyobbítjuk meg mindezzel.”

Hírdetés

Be kell látni, a derék diplomata nem látja rosszul a helyzetet. A szankciókat tekintve talán téved. Oroszország történelme folyamán most ismerte meg először a jóléti társadalom előnyeit, de a nyugati embernek elképzelhetetlen nélkülözéseket kibír, és ha a szülőföldjét kell megvédeni. A nyugati társadalomban szocializálódott embernek a legérzékenyebb pontja a zsebe, így a szankciókra adott további orosz válaszlépések nem kizárt, hogy a nyugatot törik meg először.
Derek Muir
London


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »