Franciaország lángokban

Franciaország lángokban

Franciaországot megrázta a 17 éves arab fiú halála, de az esetet követő esztelen erőszakhullám nemcsak a gallok országában, hanem egész Európában ráirányította a figyelmet a migráció következményeire.

Mert azt azért kár lenne tagadni, hogy a gyújtogatók, a kukákat felborítók, a boltokat kifosztók többsége bevándorló hátterű fiatal volt. Mint kiderült, a szociális hálókon futótűzként terjedt a hír, buli van, és lángba borultak az utcák… A szervezettség jelei mutatkoztak abban is, hogy a tüntetéshullám a környező országokat is elérte, hiszen Svájcban és Belgiumban is tömegek gyűltek össze, hogy tiltakozzanak.

Gyújtogatással tiltakoztak a 17 éves fiatal társuk kétségkívül értelmetlen halála ellen. Amiben azonban biztosak lehetünk, hogy amiatt nem tiltakozhattak, hogy nem sikerült beilleszkedniük. Ezek a 16-17 éves gyerekek már Franciaországban születtek, de már a szüleik is, így aztán végképp nem érthető miről hadoválnak azok, akik a többségi társadalom és az integrációs politika csődjét emlegetik. Mégis mit kellene az államnak és a többségi társadalomnak tennie, hogy a bevándorló hátterű gyerekek méltóztassanak szülőhazájukban integrálódni?  

Bő két évvel ezelőtt, 2021 májusában figyelmeztették idős katonatisztek a francia elnököt, hogy polgárháború fenyeget Franciahonban. És ahogy már lenni szokott, éppen akkor gyilkoltak meg iszlám szélsőségesek egy francia rendőrnőt, mintegy megerősítve a nyugállományú katonatisztek figyelmeztetését.

Temetésén nem kevesebbet állított Emmanuel Macron, mint hogy a köztársaságot érte támadás.

Hírdetés

Ismétlem, a francia államot érte fenyegetés. Ezt nem hagyjuk szó nélkül”

–mondta. Persze, szó nélkül hagyta, erre bizonyíték az elmúlt napok rombolása, és az a félelmetes feszültség, ami a tévé képernyőjén keresztül is érzékelhető.  

A sors furcsa fintora, hogy mi itt, a nyugalom szigetén, Kelet-Közép-Európában élő egyenesben nézhetjük mi vár ránk, ha megvalósul az illegális bevándorlók kötelező elosztása. Mert ugyan most azt mondják a döntéshozók, hogy csak az eljárást kell lefolytatni, de ha a frontországokban túl sok olyan migráns torlódik fel, akik jogosultak a menedékre – szíriaiak, afgánok – azokat el kell osztani. Ez a sokat emlegetett kvóta… 

Csak úgy megjelentek az utcákon, maszkosan, és leszerelték a tüntetőket. A rendőrség látta őket, de nem szólt semmit, mert „jól jött a segítség”. A haditengerészet persze nem tud semmiről, ők ilyen parancsot nem adtak. Nagy valószínűség szerint igazat is mondanak, nem kell ugyanis ahhoz parancs, hogy a jól kiképzett katonák – megelégelve a randalírozást – husángokkal a kezükben rendet csináljanak. Csakhogy ez is az állam meggyengülésének a jele, ha önsegélyező csoportoknak kell rendet tenni az utcán, mert a köztársaság képtelen rá. Ez a vég kezdete.

Megjelent a MAGYAR7 28. számában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »