Franciaország-Horvátország 4-2 a döntőben – most franciák játszottak, vagy négerek?

Története során másodszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Franciaország azzal, hogy az oroszországi vb moszkvai döntőjében vasárnap 4-2-re legyőzte Horvátországot.

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjében a francia válogatott a horvát Mario Mandzukic korai öngóljával került előnybe, azonban Ivan Perisic az első félidő közepén jól irányzott bombával egyenlíteni tudott. Nem sokkal később ismét a horvát gólszerző lett a főszereplő, de ezúttal a saját kapuja előtt kapott bele egy labdába, ebből pedig Antoine Griezmann értékesített egy büntetőt.

Hírdetés

A második félidőben a hátrányban játszó horvátok kitámadtak, ezt pedig kihasználták a villámgyors franciák, akik előbb Paul Pogba góljával növelték az előnyüket, majd Kylian Mbappé találatával eldöntötték a mérkőzést. A hajrában ugyan a Mario Mandzukic egy komikus góllal kozmetikázta az eredményt, de feljebb már nem tudtak zárkózni a horvátok, így a francia labdarúgó-válogatott 4-2-re megnyerte a vb-döntőt a moszkvai Luzsnyiki Stadionban, és megszerezte második világbajnoki címét.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »