Franciaország a legnagyobb pedofil botrány küszöbén áll. Egy sebész műtét után erőszakolta meg a kislányokat

Franciaország a legnagyobb pedofil botrány küszöbén áll. Egy sebész műtét után erőszakolta meg a kislányokat

Nyitókép: Shutterstock

A gyermekek szexuális molesztálása miatt Franciaország az eddigi legnagyobb pedofil botrány küszöbén áll. Az ország legnagyobb pedofiljának bélyegét minden bizonnyal már sosem mossa le magáról Joel Le Scouarnec, a Franciaország déli részén (Jonzac település) tevékenykedő 68 éves sebész – tájékoztatott az RTBF belga tévécsatorna.

Az eddigi információk szerint az orvos évtizedeken keresztül szexuális visszaéléseket követett el. Jelenleg 200 szexuálisan molesztált áldozatot azonosítottak.

Az RTBF szerint Joel Le Scouarnec 2008 és 2017 között a jonzaci kórházban dolgozott hasi sebészként, de előtte Franciaország több klinikáján is tevékenykedett.

A megvádolt orvos letartóztatása után beismerte a nyomozóknak, hogy évtizedeken keresztült molesztált gyerekeket. A beszámolóját azok a feljegyzések is hitelesítették, amelyeket a naplójából olvasott fel. A naplókat a házkutatás során találták meg a nyomozók.

Az orvost 2017 májusában tartóztatták le négy szexuális erőszak és több feltételezett szexuális támadás miatt. Az egyik utolsó áldozata mindössze hatéves volt. A nyomozók a letartóztatásakor nem is sejtették, hogy az illegális tevékenysége milyen méreteket öltött.

Hírdetés

A gyűjteményében olyan fotókat találtak, amelyeken meztelenül, erekcióval és parókával a fején pózolt, emellett több naplót is lefoglaltak. A naplókban a különféle rajzok mellett a legszörnyűségesebb tetteinek leírásai is szerepelnek. A nyomozók szerint a naplókban mintegy 250 molesztált gyermek keresztnevét lehet azonosítani.

Műtét után erőszakolta meg az áldozatait

Az egyik áldozat – akinek a nevét a rendőrség nem hozta nyilvánosságra – bevallotta a nyomozóknak, hogy az orvos a vakbélműtétje után többször is megerőszakolta. Az áldozat akkor tízéves volt, a kórházi szobában pedig egyedül tartózkodott, így nem tudott védekezni.

Thibault Kurzawa, a sebész ügyvéde szerint az ügyfele beismerte, hogy a naplójában valóban vannak „szánalmas és sajnálatos részek“, de a többségük nem alapszik valóságon, mindössze szexuális fantáziálásokról van szó.

A megvádolt sebész jelenleg a Bordeaux-i Des Saintes-i börtönben várja a tárgyalását, amire 2019 végén, 2020 eljén kerülhet sor. A hivatalok addig a lehető legtöbb tanúvallomását szeretnék begyűjteni az orvos áldozataitól. Az orvost szexuális erőszakkal, szemérmetlenséggel és gyermekekről készült pornóképek terjesztésével vádolják.

TvNoviny.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »