Francia újságíró: az ukrán harcokban az amerikai katonák a főnökök

Francia újságíró: az ukrán harcokban az amerikai katonák a főnökök

Egy francia újságíró, aki önkéntes harcosokkal együtt tért haza Ukrajnából, a CNews műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy az amerikaiak közvetlenül irányítják a háborút a helyszínen.

A Le Figaro vezető nemzetközi tudósítója, Georges Malbrunot azt állította miután az önkéntes katonákkal együtt hazatért, hogy a saját szemével látta, hogy a harctéren az amerikai katonák irányítanak. Malbrunot elmondta, hogy francia önkéntes harcosokat kísért, akik közül ketten korábban az ISIS ellen is harcoltak.

“Meglepetéssel tapasztaltam, és ők is, hogy az ukrán hadseregnél, nos, az amerikaiak a főnökök”.

Hozzátéve, hogy őt és az önkénteseket majdnem letartóztatták az amerikaiak, akik azt állították, hogy ők az ukrán harcokban a főnökök. Ezután az újságíró elárulta, hogy arra kényszerítették őket, hogy szerződést írjanak alá.

“Azt hittem, hogy a nemzetközi csapatokkal vagyok, ehelyett a Pentagonnal találtam magam szemben”.

Az USA és az Egyesült Királyság állította, hogy nem küld katonákat Ukrajnába

Malbrunot azt is megemlítette, hogy Amerika ún. Switchblade öngyilkos drónokkal látja el Ukrajnát, amit Lloyd Austin védelmi miniszter emelt ki egy tweetben, amelyből kiderült, hogy a Mississippi állambeli Biloxiban ukrán katonákat képeznek ki ezen eszközök használatára.

Hírdetés

Egy francia hírszerzési forrásra hivatkozva Malbrunot azt is tweetelte, hogy a brit SAS-egységek “a háború kezdete óta jelen vannak Ukrajnában, akárcsak az amerikai Delták”.

Úgy tudni, hogy Ukrajnában február óta külföldi katonák vannak. Mind az Egyesült Államok, mind az Egyesült Királyság nyilvánosan azt állította korábban, hogy nem teszik a lábukat ukrán földre, de a jelek szerint a háború kezdete óta van amerikai-brit katonai jelenlét.

Múlt szombaton Boris Johnson brit miniszterelnök meglepetésszerű látogatást tett Kijevben. A brit vezetőt állítólag az SAS elit alakulat őrei vették körül, bár ezt az állítást hivatalosan nem erősítették meg. Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok Kijev legaktívabb katonai támogatói közé tartozik. Johnson állítólag személyesen sürgette ukrán kollégáját, Volodimir Zelenszkijt, hogy folytassa a harcot Oroszország ellen, és ne nyugodjon bele a békébe, amíg nem kínálnak neki jobb feltételeket.

A brit média korábban arról számolt be, hogy több tucat nyugalmazott SAS-katona ment Ukrajnába, hogy segítse a háborút. A Daily Mirror szerint szolgáltatásaikat állítólag nem a brit kormány, hanem “egy még meg nem nevezett európai ország fizette egy katonai magáncégen keresztül”.

“A közvélemény-kutatások azt mutatták a háborút megelőzően, hogy az amerikaiak túlnyomó többsége azt akarta, hogy kormányunk maradjon ki ebből, de több mint boldogan kockáztatják a harmadik világháborút Ukrajna védelmében” – írta Chris Menahan.

Bitcoinbazis.hu

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »