Francia turisták kértek elnézést azért amiért hazájuk is érintett a szíriai háborúban

Francia turisták kértek elnézést azért amiért hazájuk is érintett a szíriai háborúban

Francia turista csoport látogatta meg az ősi Palmyra városát, ahol láthatták, hogy az Iszlám Állam terroristái mekkora károkat okoztak az műemlékekben. A terrorszervezet ugyanis évekkel ezelőtt a terület elfoglalása után pusztítani kezdte a város műemlékeit és több ókori épületet egyszerűen felrobbantottak.

A francia csoport egyik tagja Michelle Anka, aki egy nyugdíjas gyógyszerész és már harmadszorra jár Szíriában, a SANA hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy:

,,Nagyon sajnálom, hogy hazám (Franciaország) kormánya is érintett a szíriai nép szenvedéseiben.,,

A francia turista azt is elmondta, hogy minden látogatása alkalmával érzi a szíriai nép bátorságát és az elszántságát, amiért képesek újjáépíteni azt amit a terroristák elpusztítottak.

Hírdetés

A sajnálkozása pedig sajnos teljes mértékben jogos, hiszen Franciaország a háborús bűnös Nagy Britanniával és az Egyesült Államokkal közösen vett részt az Iszlám Állam és más terrorista csoportok megalakításában. Az említett országok a szíriai konfliktus kezdete óta támogatták a nyugati sajtó által csak ,,mérsékelt lázadóként,, emlegetett terrorista csoportokat.

Palmyra városa és régészeti területe sajnos súlyos károkat szenvedett a terroristák pusztítása miatt, azonban az utóbbi időben kezdenek visszatérni a turisták az ősi városba. A terület ugyanis teljesen biztonságos miután a szíriai és orosz csapatok megtisztították azt a terroristáktól és az általuk oda telepített robbanóeszközöktől.


Orientalista.hu-Al-Isfahani (SANA)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »