Francia tudósok összehasonlították az influenzát és a koronavírust – megdöbbentő a nagy különbség

Francia tudósok összehasonlították az influenzát és a koronavírust – megdöbbentő a nagy különbség

A világjárvány kitörése után fél évvel erősítették meg tudományosan azt a tényt, hogy a koronavírus sokkal veszélyesebb, mint az influenza.

A tanulmányok szerint

a koronavírus miatt legalább háromszor annyian halnak meg, mint influenzában.

Erről egyébként az AFP hírügynökség tájékoztatott.

A The Lancet Respiratory Medicine című folyóiratban megjelent kutatások is kimutatták, hogy

a COVID-19-ben szenvedő emberek esetében a betegség lefolyása sokkal rosszabb.

Hírdetés

A kutatók összesítették, hogy ebben az évben a

márciusban és áprilisban koronavírussal kezelt kórházi betegek száma 89 530 volt, addig 2018 decemberétől egészen 2019 februárjáig csak 45 819 influenzás beteget kezeltek kórházban.

Ebben az időszakban, tehát a tavaszi első hullám idején, a koronavírusos betegek 16,9%-a halt meg a betegségben Európa szerte. Ekkortájt egyébként az orvosok még nagyon keveset tudtak a betegség lefolyásáról, és kevés kezelési módszer állt a rendelkezésükre. Összehasonlításképpen az influenzás betegek halálozási aránya 5,8% volt.

A kutatást a dijoni egyetemi kórház és a francia nemzeti egészségügyi intézet, az INSERM közösen végezték. Az egyik egyetemi tanár, Catherine Quantino azt írta,

a két betegség közötti halálozási különbség nagyon szembetűnő, tekintve, hogy a 2018/19-es szezonális influenza volt a leghalálosabb betegség Franciaországban az elmúlt öt évben.

A tanulmány alkotói hozzátették, hogy kétszer annyi ember került kórházba koronavírusos tünetekkel, mint ahány influenzás beteg.

Ez a különbség leginkább azzal magyarázható, hogy az emberek sokkal immunisabbak az influenzával szemben, amely főleg a védőoltásoknak és a korábbi fertőzéseknek volt köszönhető.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »