Francia orvoskutatók: Nikotin, egy fegyver a koronavírus ellen!!!

Védelmez-e a nikotin a Koronavírus ellen? Ez a párizsi Pitié-Salpêtrière kórház csapata és egy világhírű neurobiológus nagyon komoly hipotézise. Hamarosan klinikai vizsgálat tárgyát képezi: nikotin tapaszt adnak a betegeknek és az ápolóknak a hatás mérésére.

Az egész egy olyan vizsgálatból indult, amelyet a kórház nemrég készített, és amely arra a következtetésre jutott, hogy a dohányosokat kevésbé érinti a vírus. Ezen a megfigyelésen alapult egy hipotézis, amely szilárdnak tűnik, és amelyet a francia Tudományos Akadémia nemrégiben tett közzé. Ezt hamarosan egy klinikai vizsgálatnak kell igazolnia: nem a dohány, hanem nikotin rendelkezik megelőző tulajdonságokkal.

A La Pitié-ben végzett tanulmány számos megfigyelésre alapszik, melyet klinikai körülmények között végeztek . Az elmúlt hetekben számos tanulmány alapján úgy tűnt, hogy a dohányzók aránya a betegek között viszonylag alacsony. A börtönpopulációkat vagy a pszichiátriai kórházak betegeit – általában sokat dohányzókat csak kis mértékben érintette a fertőzés. Mindez arra utal, hogy a dohányzás egyben védelem a vírus ellen.

Kevés a dohányzó a Covid-betegek között

A párizsi Pitié-Salpêtrière kórházban végzett vizsgálatban 350 krónikus kórházi beteg és 130 könnyebb betegséggel bekerült vett rész, utóbbiakat ambulánsan kezelték, és amelyek mindegyike pozitívnak bizonyult a Covid tekintetében. Megvizsgálták, hogy ezek a betegek dohányoznak-e és milyen mértékben, mint az azonos nemű vagy azonos korú általános népességgel összehasonlítva a 2018. évi általános népesség-adatokkal.

Következtetést levonták: ezekben a betegekben nagyon kevés a dohányos, magyarázza a belgyógyász professzor Zahir Amoura, aki elvégezte a vizsgálatot: ” Ezekből a betegekből 5% dohányozott, ami nagyon alacsony. Alapvetően 80% -kal kevesebb dohányzó van a Covid-betegekben, mint a azonos nemű és azonos korú nem dohányzókban. “

Zahir Amoura belgyógyász professzor

Tehát a dohányban lenne valami, amely védhetne a Covid ellen? És miért ne lehetne ez a nikotin?

A felvetődött ötlet boldog, véletlen egybeesésbe ment át. Kölcsönös barátságuk révén, Serge Haroche fizikai Nobel-díjas tudós, és Zahir Amoura professzor egy hónappal ezelőtt találkozott Jean-Pierre Changeux világhírű neurobiológussal. A nikotinreceptorokra szakosodott tudós azt állítja, hogy a nikotin megakadályozhatja a vírus rögzülését, a sejtekbe való bejutását: ezáltal meggátolja a szaporodását, és ezzel fékezni fogja a betegség kialakulását, ami végül megmagyarázza, hogy a dohányosok alulreprezentáltsága a betegek körében pozitívnak bizonyult.

Serge Haroche fizikai Nobel-díjas tudós

Hírdetés

A helyszínen kapott elemzések azt is sugallják, hogy a kórházba került (és ezért brutálisan elkülönített) dohányzó betegek állapota súlyosbodott a “kényszerleszokás” miatt.

Nem lehet rohanni a cigarettával

De a két tudós továbbra is óvatos: a cigaretta kérdésével kapcsolatban. A dohány továbbra is csapás, a nikotin pedig addiktív anyag, ami a hipotézist meglehetősen zavaróvá teszi.

  A párizsi Pasteur Intézet kutatói szerdán az közölték, hogy több tanulmány is azt bizonyította, hogy nikotinnak védő hatása lehet a koronavírussal szemben. Ezzel magyarázható részben az, hogy a kórházi kezelésre szoruló betegek között nagyon kevés a dohányos. (MTI)

Valójában nehéz addiktív anyag használatát ösztönözni a betegségtől való védelem érdekében.

“Ez mind az egyensúly-kockázat / haszon kérdése” mondja a két kutató, akik szerint a nikotin nem lehet az egyetlen olyan anyag, amely aktív szerepet játszik a nikotin receptorokon, és ezért hasonló biológiai elv alapján megakadályozza a vírus terjedését.

Jean-Pierre Changeux neurobiológus

Mindenesetre, nikotin hipotézisük megérdemli a további vizsgálatokat. Ezért a tárgyalások hamarosan megkezdődnek, különösen mivel az egészségügyi hatóságok érdeklődnek a módszer iránt.

Olivier Véran egészségügyi miniszter és Jérôme Salomon egészségügyi főigazgató érdeklődést mutatott a demonstráció iránt. Amint megkapja a zöld lámpát, a nikotin-tapaszokat három különböző populáción tesztelik, különböző adagokban:
a gondozóknak megelőző intézkedésként, és megfigyelni, hogy ez védi-e őket; kórházi betegeknek, hogy kiderüljön, javulnak-e a tünetek; és súlyos lélegeztetőgépen lévő betegeknek, hogy megnézhessék, javul-e gyulladásos állapotuk.

A másik hipotézis az, hogy a nikotin csökkentheti a legsúlyosabb esetekre jellemző túlzott immunválaszt is,

Forrás: Véronique Julia InterFrance , RT

Magyar Tudat Nemzeti Hírportál

The post Francia orvoskutatók: Nikotin, egy fegyver a koronavírus ellen!!! appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »