Francia miniszter: Ne egyenek Nutellát!

Francia miniszter: Ne egyenek Nutellát!

A pálmaolaj használata hozzájárul az erdőirtáshoz, így bojkottálná az ebből készülő termékeket Ségolène Royal.

Fel kell hagyni a Nutella-fogyasztással a pálmaolaj használata miatt – jelentette ki Ségolène Royal francia környezetvédelmi miniszter a Guardian cikke szerint. Royal szerint a pálmaolaj felhasználása hozzájárul az erdőirtáshoz, ezért arra szólítja fel a Ferrerót, hogy más alapanyagból állítsa elő a mogyorókrémet.

Hírdetés

„Újra kell ültetnünk rengeteg fát a masszív erdőirtás miatt, ami globális felmelegedést is eredményez. Nem szabad több Nutellát ennünk, hogy csak egy példát mondjak, mert pálmaolajból készül” – jelentette ki Royal a Canal+-nek adott hétfői interjújában.

A Ferrero kedden ki is adott egy közleményt, abban nem említve Royal nevét. A cég leszögezte: tisztában van a környezetvédelmi kockázatokkal, és biztonságos módon igyekszik beszerezni a pálmaolajat. A Ferrero a pálmaolaj közel 80 százalékát Malajziából szerzi be. Két és fél évvel ezelőtt francia politikusok már próbálták elérni, hogy 300 százalékos adót vessenek ki a pálmaolajra, mondván, az elhízást okoz és felhasználása környezetvédelmi károkkal jár. A kezdeményezés azonban nem járt sikerrel.

A Nutella atyja és a Ferrero tulajdonosa, Michele Ferrero idén februárban, 89 éves korában hunyt el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »