Fran­cia fe­nye­ge­tés: köz­be­lép­nek, ha Irak­ban ki­vé­gez­nék a dzsi­há­d­is­tá­i­kat!

Ezt Ni­cole Bel­lo­u­bet igaz­ság­ügyi mi­nisz­ter kö­zölte a 13 fran­cia ISIS har­cos­sal kap­cso­lat­ban. Egy friss köz­vé­le­mény-ku­ta­tás sze­rint a la­kos­ság 89 szá­za­léka fél az Eu­ró­pába vissza­térő dzsi­há­d­is­ták­tól.

13 francia dzsihádistát nem engednek haza, hanem Szíriából Irakba szállítják és az iraki törvények szerint ítélik el őket – nyilatkozta hétfőn a sajtónak Barham Saleh iraki elnök, miután találkozott az Elysée palotában Emmanuel Macronnal.

A francia elnök szerint Franciaország ellenzi az Iszlám Állam oldalán harcoló francia állampolgárságú katonák visszatérését és ebben most ugyanazon a véleményen van, mint maguk a franciák.

Hírdetés

A Odoxa-Dentsu Consulting friss közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 67 százaléka még a dzsihádisták gyermekeit sem engedné vissza az országba.

82 százalékuk egyetért azzal, hogy a szóbanforgó ISIS harcosokat Irakban ítéljék el, 89 százalékuk pedig kimondottan fél a dzsihádisták visszatérésétől Franciaországba. Ebben az az érdekes, hogy 2015-16-ban a nagy tömegben érkező bevándorlókkal kapcsolatban nem volt meg bennük ugyanez a félelem,pedig mint utóbb kiderült, azok között is voltak a biztonságukat veszélyeztető iszlamisták.

Az Irakba szállítandó dzsihádistákkal kapcsolatban érdekes új információ, hogy Nicole Belloubet francia igazságügyi miniszter szerint, ha őket Irakban halálra ítélik, akkor Franciaország “nyilvánvalóan be fog avatkozni”, mert a gallok földjén nincs halálbüntetés…


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »