Főzik a feketelevest az ellenzéki önkormányzatok

Főzik a feketelevest az ellenzéki önkormányzatok

Azok is isszák a levét, akik nem szavaztak rájuk.

Megdrágíthatja az életet, ha valakinek úgy hozta a sors, hogy ellenzéki vezetésű önkormányzat területén lakik. Azok is isszák a levét, akik nem szavaztak rájuk.

A koronavírus-járvány idején fogja növeli a kerületben lakók költségeit a DK-s Niedermüller Péter Erzsébetvárosbanírta a Ripost.

– mondta. Azt, hogy mennyivel növelné a parkolási díjat, nem árulta el, de a nyáron a BKV-jegyárak 2-2,5-szereséről beszélt, ami 700-800 forintos óránkénti parkolási díjat jelent. A lakbért pedig jövedelemszinthez kötné.

Hónapok óta új lakásrendelet létrehozásán dolgozik az I. kerületi önkormányzat – mondta a kerület baloldali polgármestere online fogadóóráján. V. Naszályi Márta a megüresedő műemlék házakat szociális lakásokként akarja kiadni. A helyi Fidesz ezt felháborítónak tartja. Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő szerint a polgármester az ott élőkkel nem egyeztetett, sok száz budavári polgár lakhatását teszi bizonytalanná.

Józsefvárosban Pikó András is visszaél a rendkívüli jogrenddel:

A magánszemélyekre kivetett kommunális adó így 10,8 százalékkal, a telekadó 10,9 százalékkal, az építményadó pedig 6,3 százalékkal emelkedik. A józsefvárosi Fidesz felháborítónak tartja, hogy a kerületiek megsarcolására használja a polgármester a veszélyhelyzetet, és ezt a pénzt – családonként mintegy 10 ezer forintot – a józsefvárosiak zsebéből veszi ki ebben a koronavírus okozta, mindenkit sújtó helyzetben. Felszólították, hogy vonja vissza a rendeletet.

Hírdetés

Bár az óvodai és bölcsődei dolgozók is nagyon leterheltek a járvány miatt, idén sem lesz 13. havi fizetés Józsefvárosban.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere napok óta azt hangoztatja, hogy adóemelésre lenne szükség a fővárosban, és az új teher azokat a nagyobb vállalkozásokat sújtaná, amelyek eddig nagyjából átvészelték a válságot. „A 2021-es lesz az elmúlt évtizedek legtakarékosabb fővárosi költségvetése” – írta a Facebookon a Párbeszéd társelnöke. Az is kiderült, hogy

És hogy a vidéki emberek se maradjanak ki az önkormányzati áremelésekből, íme, Hódmezővásárhely (rossz) példája.

Márki-Zay Péter polgármester visszaélt a különleges jogrend adta lehetőséggel, és az önkormányzat véleményezőülésén hozott döntéseket az emberek kárára.

Hozzátehetjük, a kormánypárti városvezetők településeiről ilyen rossz hírek nem érkeztek. A kormány az emberek pártján áll, az adócsökkentésben érdekelt, nem az adóemelésben.

www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »