Fővárosi ellenfelekkel játszanak csapataink (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Fővárosi ellenfelekkel játszanak csapataink (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Kedden a Szatmárnémeti VSK–Triumf Botoșani találkozóval kezdetét vette a női kosárlabda Nemzeti Liga 6. fordulója, amelyben a Kézdivásárhelyi SE és a Sepsi-SIC is fővárosi ellenféllel szemben próbálja kivívni a következő győzelmet.

Mielőtt a hazai női kosárlabda-bajnokság is válogatott-szünetre vonulna, a héten a Nemzeti Ligában a 6. forduló van terítéken. A kör már kedden a Szatmárnémeti VSK–Triumf Botosani találkozóval elrajtolt, amelyen a partiumi együttes 102 (!) pontos különbséggel 136–34-re verte moldvai „edzőpartnerét”. A 2/1-es győzelmi mutatóval rendelkező Kézdivásárhelyi SE pénteken 18 órától az Agronómia Bukarest otthonában vendégeskedik, és ez lesz a csapatok tizenkettedik egymás elleni mérkőzése. Az eddigi párharcokból hatot a céhes városiak nyertek, ötön a fővárosiak örvendtek a sikernek. Mindkét együttes győzelemmel hangolt a holnap esti párharcra: a háromszékiek 66–44-re verték a Kolozsvári U gárdáját, míg a fővárosiak 63–45 arányban bizonyultak jobbnak a Bukaresti Rapidnál.

Hírdetés

A forduló küzdelmeit a szombaton 19 órakor kezdődő Sepsi-SIC–Bukaresti Rapid találkozó zárja, a mérkőzést a Sepsi Arénában rendezik meg. A csapatok ez idáig tizennégyszer találkoztak, s mindegyik meccs szentgyörgyi sikert hozott. A 2020–2021-es idényben a zöld-fehér mezes lányok előbb 105–42-re, majd 111–50-re páholták el a vasutasokat, akik az Agronómiától elszenvedett vereséggel melegítettek a hétvégi kiszállásukra. A bajnoki címvédő SIC Alexandriára látogatott, ahol 88–49-re diadalmaskodott, így Zoran Mikes tanítványai remek hangulatban várják a szombati összecsapást.

A 6. forduló hétvégi mérkőzései: * ma Alexandria–Târgoviște * pénteken Agronómia Bukarest–KSE * szombaton Kolozsvári U–Aradi FCC, Konstancai Phoenix–Marosvásárhelyi Sirius, Sepsi-SIC–Bukaresti Rapid, a Brassói Olimpia szabadnapos. (tibodi)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »