Fotókon a bevándorolt valóság

Összesen 3287 határsértőt fogtak el a rendőrök országosan péntektől vasárnapig, ez a szám a korábbi hétvégéken ezerötszáz-kétezer körül alakult – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 1516, szombaton 847, vasárnap 924 volt az elfogottak száma. Öt gyanúsított ellen embercsempészés, tizenkét emberrel szemben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

A legtöbb határsértőt mindhárom nap Csongrád megye déli részén fogtak el – közölte a megyei főkapitányság szóvivője. Szenti Szabolcs elmondta, vasárnap 659 embert, köztük 77 gyermeket tartóztattak föl, a legnagyobb csoport – 81 szíriai állampolgár – Röszke külterületén lépte át illegálisan a zöldhatárt. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Hírdetés

Itt tartunk: sátrakat küldenek a csehek

Csehország ötven darab nagyméretű sátrat küld Magyarországra, hogy ezzel segítsen a bevándorlók elszállásolásában – közölte Milan Chovanec cseh belügyminiszter a cseh nemzetbiztonsági tanács elnökségének vasárnap esti ülése utáni sajtótájékoztatón.

A sátrak összértéke mintegy négymillió korona, azaz mintegy 45 millió forint – tette hozzá a tárcavezető. Chovanec szerint a közelmúltban bevezetett szigorúbb ellenőrzések következtében napi átlagban csak 15 külföldit vesznek őrizetbe a cseh hatóságok. Többségük Szíriából Afganisztánból, Irakból és Pakisztánból érkezett Európába.

A galériában friss képeket nézhetnek meg az illegális migránsokról:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »