FOTÓK: Egy svájci újságíró Eperjesre szökött Ukrajnából. Szétlőtt autóval érkezett!

FOTÓK: Egy svájci újságíró Eperjesre szökött Ukrajnából. Szétlőtt autóval érkezett!

„Örülök, hogy élek” – ismételgette Guillaume Briquet svájci újságíró, aki egy szétlőtt autóval menekült Eperjesre.

Az ismert fürdő közelében lévő eperjesi szálloda alkalmazottai ledöbbentek, mikor parkolójukba egy szétlőtt autó érkezett. A járművel Guillaum Briquet független újságíró menekült, aki majdnem az orosz katonák áldozatává vált. Lőttek rá és a pénztárcáját is ellopták. „Mi az urat már ismerjük. Megszállt nálunk, mikor Ukrajnába utazott. Akkor is meglepődtem, hogy ebben a helyzetben odatart. Mikor megláttuk az autót, és visszatért, világos volt, hogy nem ez nem egy film, hanem a valóság” – mondta a pluska.sk-nak a Plaza Beach hotel menedzsere Milica Michrinová.

Az újságíró elmondta, hogy Mikolajiv felé tartott, mikor lőni kezdtek rá az orosz katonák. Egy golyó majdnem eltalálta a fejét, halántékán és a karján megsérült, és a szélvédője is betört. „Az autóval megálltam az út szélén, amikor 10 katona bukkant fel. Mondtam nekik, hogy újságíró vagyok, és kérdeztem, mi történik.”

Hírdetés

Odajöttek hozzám, és azt mondták, hogy oroszok. Az egyikük ázsiai volt. Hárman közülük a hátamra vetettek. Belenyúltak a zsebembe, elvették a pénztárcámat, a számítógépemet és a fényképezőgépemet. A többi katona mindent kidobott a kocsiból az utcára. A parancsnokuk azzal vádolt, hogy kém vagyok. Elmagyaráztam nekik, hogy újságíró vagyok, hogy ez egy újságíró autója, megmutattam az igazolványomat. Amikor megtudták, hogy a telefonomban dokumentumfilmes felvételek vannak, kicsit megváltozott a hozzáállásuk. Azt kérdezték, hogy van-e GPS-em” – írta le az újságíró a megrázó pillanatokat.

Miután a parancsnokuk közölte, hogy három percem van a távozásra azt mondtam nekik, hogy fej- és kézsérülésem van, és hogy most nem tudom az összes cuccomat bepakolni a kocsiba. Ezt nem tudom három perc alatt megcsinálni, és megkértem őket, hogy segítsenek.” Mi történt ezután, és miért sikerült élve megmenekülnie? Válasz a galériában!

(pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »