FOTÓ: Oroszországból származó termékre figyelmeztetnek az ellenőrök

FOTÓ: Oroszországból származó termékre figyelmeztetnek az ellenőrök

Az Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet (ŠVPS) ellenőrei hvíták fel a figyelmet az élelmiszerre.

A rimaszombati Regionális Közegészségügyi Hivatal ellenőrei egy helyi Milk-Agro élelmiszerüzletben vettek mintát az Oroszországból származó instant csirkelevesből. „Az elemzett mintában PCR-módszerrel zeller DNA-t mutattunk ki, ami nem volt feltüntetve a csomagoláson, de allergén lehet” – közölték.

Az instant leves Oroszországban készült, szlovákiai forgalmazója a kakaslomnici (Veľká Lomnica) Thymos vállalat. „Az ellenőrök elrendelték a nem megfelelő termék forgalomból való kivonását és a vásárlók tájékoztatását” – tették hozzá.

Hírdetés

Az instant leves Oroszországban készült, szlovákiai forgalmazója a kakaslomnici (Veľká Lomnica) Thymos vállalat. „Az ellenőrök elrendelték a nem megfelelő termék forgalomból való kivonását és a vásárlók tájékoztatását” – közölték az élelmiszer-ellenőrök.

A zeller erős ételallergén, és különösen a pollenszezonban okozhat allergiás reakciót, ami anafilaxiás sokkban is megnyilvánulhat.

A termék fotóját a galériában találja!

(pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »