FOTÓ: Ne higgyen ezeknek a csaló termékeknek – figyelmeztet az egészségügyi minisztérium!

FOTÓ: Ne higgyen ezeknek a csaló termékeknek – figyelmeztet az egészségügyi minisztérium!

Az egészségügyi minisztérium figyelmezteti a lakosságot, hogy a hamis készítmények nemcsak pénztárcájukat, hanem egészségüket is veszélyeztethetik. A csalók sokszor állami intézmények logójával is visszaélnek!

Az egészségügyi tárca ismét figyelmezteti a lakosságot, hogy ne vásároljanak ellenőrizetlen oldalakról származó gyógyszereket, készítményeket, amelyek „csodaszerként” vannak feltüntetve, és sokszor hamisan állami intézmények logóját használják. A minisztérium hangsúlyozta, hogy „nem minden igaz, ami az interneten található”. Főleg olyan hamis készítményeket említenek, amelyek állítólagosan az egészségre vannak jótékony hatással.  Az ilyen gyógyszerek azonban veszélyesek lehetnek, így a minisztérium tanácsolja, hogy internetes vásárlás előtt konzultáljon az orvosával.

Hírdetés

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a vényköteles gyógyszereket kizárólag az orvos által felírt recept alapján adják ki a gyógyszertárakban. Hasonlóképpen, a vény nélkül kapható gyógyszerek vásárlásához csak a ’hagyományos’ vagy az engedélyezett internetes gyógyszertárakat vegyék igénybe. Hangsúlyozták, hogy semmilyen esetben se vásároljon gyógyszereket hirdetéseken keresztül, a közösségi hálón vagy magánszemélyektől.

Fotók a galériában!

(pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »