Fosztogatnak, nem osztogatnak – Bevándorló bűnbandák prédái lettek a berlini futárok

Fosztogatnak, nem osztogatnak – Bevándorló bűnbandák prédái lettek a berlini futárok

Aki netán Berlinben tervez magának futárkarriert a közeljövőben, azt figyelmeztetjük: inkább ne tegye. A csomagkihordás az utóbbi időben ugyanis extrém sporttá vált a német főváros bizonyos részein, amit akár úgy is értelmezhetünk, hogy bizony no-go zónák vannak kialakulóban.

A Berliner Kurier beszámolója alapján úgy tűnik, új trend kezd elharapózni Berlin bűnbandái körében: a város egyes részein afrikai, román és török bűnözők fosztják ki szisztematikusan az egyik legnagyobb csomagküldő cég, a DHL futárjait.

A metódus egyszerű

A rablók drága informatikai cikkeket rendelnek utánvéttel olyan címekre, ahol senki sem lakik, átvételkor pedig nemes egyszerűséggel elveszik a csomagot a futártól.

Az eset pikantériája, hogy mindezt olyan környékeken teszik, ahol a kézbesítőnek esélyes sincs arra, hogy támadás esetén rendőri, vagy állampolgári segítséget kapjon.

Hírdetés

A DHL nem is tud nagyon mit tenni, ha ilyen gyanús megrendelés érkezik ezekről a helyekről, egyszerűen nem viszik ki a csomagot, csupán értesítőt hagynak, hogy a küldemény átvehető a postán.

Ezek alapján nyilvánvaló, hogy Berlin egyes területei – legalábbis a futárok számára – no-go zónákká változtak, ahol a törvény ereje már képtelen megvédeni a különféle szolgáltatást nyújtó vállalatok alkalmazottait. Innen pedig csak egy fél lépés, hogy ezek a környékek teljesen kiiratkozzanak az alkotmányos és társadalmi rend hatálya alól.

Ilyen környezetben hiába alkalmaz a cég első-, vagy másodgenerációs bevándorlókat, akik elvileg könnyebben szót érthetnének az ilyen városrészekben lakó, egyébként jellemzően agresszív ügyfelekkel, ez már vajmi keveset segít a hasonló szituációkon, hiszen itt nem kulturális különbségekről van szó, hanem szervezett bűnözői tevékenységről.

Innen nézve pedig már nehezen magyarázható a dolog a liberálisok kedvenc érvrendszerével, miszerint a hátrányos helyzetű bevándorlók csak azért agresszívak olykor-olykor, mert állandóan rasszista őslakosokkal és a számukra nehezen érthető európai kultúrával kell érintkezniük a mindennapokban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »