Forró nyár néven ellenőrző akcióba kezd az adóhivatal

Forró nyár néven ellenőrző akcióba kezd az adóhivatal

A Pénzügyi Igazgatóság idén nyáron indítja Forró nyár elnevezésű akcióját, melynek során ellenőrei főként az online pénztárgépek használatára összpontosítanak. Az általában ellenőrzött vendéglátóipari egységek mellett fokozottan odafigyelnek a szezonálisan üzemelő helyekre és a nyári fesztiválokra, tudatták az adóhivatal szóvivője, Martina Rybanská által kiadott sajtóközleményben.

Az ellenőrzési akció július elejétől szeptember elejéig tart. Különösen odafigyelnek a pénztárgépek használatára a zenei fesztiválokon, vásárokon, társadalmi-kulturális rendezvényeken, bárokban, éttermekben, strandokon. Ellenőrzik továbbá a pénztári számlák kiadását a nyári fesztiválokon, illetve az élénk turistaforgalmat bonyolító helyeken.

Hírdetés

Ez történhet monitorozással is, úgy, hogy az ellenőrök közvetlenül a helyszínen rákapcsolódnak az e-pénztárgépek rendszerére és összehasonlítják a regisztrált bevételt a valós forgalommal. Amennyiben a vállalkozó a szabályoknak megfelelően eleget tesz kötelezettségének, elkerüli a hagyományos ellenőrzés során alkalmazott adminisztrációt.

A nyári ellenőrzésre az adóhivatal azért hívja fel a vállalkozók figyelmét, hogy ügyeljenek a törvények betartására, elkerülve ezáltal a bírságot. A Pénzügyi Igazgatóságnak ugyanis nem az a célja, hogy bírságokat szabjon ki, hanem hogy a törvények, adókötelezettségek betartására ösztönözzön.

(NZS/Felvidék.ma/SITA)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »