Forró Krisztiánt újraválasztották a Magyar Szövetség élére

Forró Krisztiánt újraválasztották a Magyar Szövetség élére

December 9-én tartotta a Szövetség párt második Országos Kongresszusát a Komáromi járásbeli Paton. A kongresszust követő sajtótájékoztatón Forró Krisztián, a párt újraválasztott elnöke nyilatkozatában kijelentette, a Szövetség az egyetlen magyar politikai tömörülés, amely a magyar közösség érdekeit képviseli.

Mint mondta, a kongresszuson megszüntették a platformokat, új alapszabályt fogadtak el. Ettől azt remélik, hogy a párt rugalmasabbá, aktívabbá válik.

– hangsúlyozta Forró, aki a Magyar Szövetségre átnevezett pártban erősíteni szeretné a szakmaiságot is.

A jelenlegi politikai helyzet kapcsán csalódottságának adott hangot. Mint fogalmazott, csalódással vették tudomásul az új kormány programját, amely semmilyen vállalást nem tett a kisebbségi jogok terén és nem számol a korábbi kormányok programjában szereplő kisebbségi törvény megalkotásával és a kisebbségi hivatal létrehozásával.

-húzta alá, hozzátéve, a kormányprogramban nincs a magyarságot érintő fontos változás, illetve az is kitűnik belőle, hogy infrastrukturális szinten továbbra is elkerülik a magyarok által lakott régiók fejlesztését.

Hírdetés

Forró kitért arra is, hogy a Magyar Szövetség két nagyon fontos országos választás előtt áll. A köztársaságielnök-választás és az európai parlamenti választások, melyen a párt saját jelöltet állít.

és a napokban megkezdődik az aláírásgyűjtés is, mondta. Forró Krisztián megjegyezte, tisztában vannak vele, hogy kevés esély van arra, hogy Szlovákiának magyar köztársasági elnöke legyen, de a választáson való megmérettetés azért fontos, hogy fúkuszban tartsák a magyarokat érintő kérdéseket, mint például a kettős állampolgárság, vagy a Benes-dekrétumok. „Ez egy olyan alkalom, ahol napirenden tudjuk tartani a minket érintő kérdéseket” – jegyezte meg.

Gyimesi újságírói kérdésre elmondta, az ő feledata lesz egy úgynevezett „támogatói háló” kiépítése. Ebben bárki, párton kívüli szemályek is beléphetnek, akik szeretnének dolgozni a közösségért, fogalmazott, hozzátéve, ez a támogatói háló lenne a „második gerince a pártnak”.

A kongresszust követő sajtótájékoztató megtekinthető itt:

Szalai Erika/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »