Forrnak az indulatok, mindenki egymásra mutogat a kecskeméti szurikáta miatt

Napok óta az egész országot a Kecskeméti Vadasparkban elpusztult szurikáta ügye foglalkoztatja. Zara, a vemhes szurikáta halálát aortarepedés okozta, két utódot várt – derült ki a boncolás eredményéből.

Az állat azután pusztult el, hogy egy ötödikes „fiú” bottal piszkálta, annak ellenére is, hogy többször figyelmeztették, s meg is tiltották neki. Ezután a szurikáta ösztönösen beleharapott a fiú kezébe, aki emiatt földhöz vágta. A vadaskert igazgatója szívmasszázzsal és légbefúvással is próbálkozott, hogy megmentse, de nem sikerült neki életben tartani.

Az érintett gyermek apja megszólalt a Facebookon. Bár elismerte, hogy a gyermek hibázott, a felelősség kérdését az állatparkkal kapcsolatban is felvetette – írja a Blikk.

Hírdetés

Szerinte egy nyitott tetejű kifutóról van szó, és a gyerekek a levegőben mozgatva kezeiket futásra ingerelték az állatokat, és az ő gyermeke kicsit mélyebbre nyúlt.

Mint posztjában fogalmazott, az állat a gyerek körmeit is átharapta, aki ekkor ijedtében a földhöz csapta az állatot. Állítása szerint az igazgató ezután ordibált a síró gyerekkel. Az apa úgy véli, az igazgató nagyobbat hibázott a fiúnál, amikor egy állatot helyezett egy ember elé.

Tokovics Tamás szerint azonban nem ez történt, hanem még ők keresték ezután a gyereket, és az osztállyal lévő pedagógust is nekik kellett megkeresniük. Mivel a gyerek teljesen bezárkózott, az eseménysort a társai mesélték el a szakembernek. Megemlítette az igazgató azt is, hogy kedden megtette azt a gesztust, hogy felhívta az iskolát, hogy a gyerek hogyléte felől érdeklődjön, és azt a választ kapta, hogy a gyerek keze gyógyul, és az sem látszik, hogy lelkileg megtört volna.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »