Források: lemondatták Dãncilã-t a PSD élérõl

Források: lemondatták Dãncilã-t a PSD élérõl

Az ĂĄllamfő-vĂĄlasztĂĄs mĂĄsnapjĂĄn a SzociĂĄldemokrata pĂĄrt vezetősĂŠge egy informĂĄlis gyĹąlĂŠst tartott a parlament ĂŠpĂźletĂŠben, kiĂŠrtĂŠkelendő Viorica Dăncilă eredmĂŠnyeit – Ă­rja a HotNews forrĂĄsokra hivatkozva. A megbeszĂŠlĂŠst a kĂŠpviselőhĂĄz elnĂśke, Marcel Ciolacu hĂ­vta Ăśssze – aki szerint a vĂĄlasztĂĄson elĂŠrt eredmĂŠnyek „katasztrofĂĄlisak” lettek.

Az informĂĄlis talĂĄlkozĂłn olyan vezetők vettek rĂŠszt, mint Paul Stănescu, Gabriela Firea și Niculae Bădălău, ĂŠs arrĂłl egyezkedtek, hogy a pĂĄrt vezetĂŠsĂŠt Ăźgyvivő jelleggel Marcel Ciolacu vegye ĂĄt. A romĂĄn sajtĂł forrĂĄsokra hivatkozva arrĂłl tudĂłsĂ­t, hogy Dăncilă vĂŠgĂźl tĂĄmogatĂłk nĂŠlkĂźl maradt, elfogadta az alkut ĂŠs lemond a pĂĄrt ĂŠlĂŠről. A Hotnews szerint ezĂŠrt cserĂŠbe parlamenti mandĂĄtumot kap ĂŠs ő lesz a pĂĄrt nőszervezetĂŠnek elnĂśke. A lemondĂĄsĂĄt holnap, az OrszĂĄgos VĂŠgrehajtĂł BizottsĂĄg (CEX) gyĹąlĂŠsĂŠn jelentik be majd hivatalosan.

Hírdetés

Az informĂĄlis talĂĄlkozĂł utĂĄn Ciolacu a kĂśzĂśssĂŠgi mĂŠdia oldalĂĄn tĂśbbek kĂśzĂśtt azt Ă­rta, hogy beszĂŠlgetett Dăncilă-val, de „olyan eredmĂŠnyről van szĂł, amivel egyikĂźnk sincs megelĂŠgedve – de ez nem jelenti azt, hogy ne lennĂŠnek megoldĂĄsok”. Majd azzal zĂĄrta a online nyilatkozatĂĄt, hogy a PSD egy erős pĂĄrt marad, ĂŠs egy csapatkĂŠnt kĂŠszĂźlnek a jĂśvő ĂŠvi vĂĄlasztĂĄsokra.

(hĂ­rszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »